Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Theos rejse : en roman om verdens religioner


Beskrivelse


14-årige Theo lider af en mystisk sygdom. Hans tante inviterer ham med på en jordomrejse hvor de møder folk fra alverdens forskellige trosretninger og hører dem fortælle om deres religion.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 1999

af

af

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 30. sep. 1999

Romanen med det næsten skærkindjagende omfang vil være for religionshistorien hvad Sofies verden blev for filosofiens historie. Teksten er egentligt let læst og vil ikke volde besvær for de åbne og nysgerrige læsere fra omkr. 7. klasse, der har mod på ny og meget spændende indsigt. Men den er nødvendigvis domineret af lange udredninger og leksikalske beskrivelser af fremmedartede forhold med mange sære navne og uvante hændelser. Det episke forløb som de grundige udredninger er viklet ind i, er ellers ganske raffineret skruet sammen som en moderne dannelsesrejse med afsæt i en virkelighed, der vil være genkendelig for skolens ældste elever. Det er om 14-årige Theo fra Paris. Han lider tilsyneladende af en mystisk, dødelig sygdom og inviteres af sin livlige og meget rige tante på en 9 måneders tur Jorden rundt. Hvert sted de gør holdt kender tanten en lokal med kendskab til stedets religiøse skikke og tankegang. Den opvakte, men skeptiske Theo får oplevelser, viden og erfaringer, der både modner ham og fører ham igennem den sygdom, der var forårsaget af underbevidste oplevelser. Han har sammen med læseren oplevet et kaos af religioner, sekter, trosretninger og ritualer som udtryk for fælles følelse af guddommelig kraft.


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 1999

af

af

Britta Liboriussen

d. 30. sep. 1999

Roman for alle fra ca. 13 år. Theo på 14 år lider af en mystisk sygdom, der kan være dødelig. Lægerne kan ikke gøre noget. Theo er søn af en græsk kvinde og en fransk mand. Familien bor i Paris. Indtil Theo blev syg, var alt idyl, men nu er kun sorg tilbage. Pludselig dukker Theos rige og excentriske tante, Marthe, op. Marthe har en plan. Hun og Theo tager på en helt speciel jordomrejse. Formålet med den er at møde troen i alle dens former. Overalt kommer de i kontakt med spændende mennesker, der fortæller om deres tro og deres måde at praktisere den på. Det bliver til en spændende rejse, hvor de store religioner bliver præsenteret på en interessevækkende måde. Rejsen starter naturligvis i Jerusalem, hvor jødedommen, islam og kristendommen alle er repræsenteret. Den går videre til bl.a. Indonesien, Japan, Brasilien og New York for at ende i Grækenland hos Theos mormor. Efter ni måneder har både Theo og Marthe forandret sig. De har fået selverkendelse og stiftet bekendtskab med det guddommelige. Theo er rask, og Marthe har fået en ny mand. Bogen er særdeles velskrevet, spændende og underholdende. Læseren sluger de 575 sider. For den mindre ihærdige er bogen opdelt i afsnit, der sagtens kan læses som selvstændige fortællinger. På enhver måde en stor roman.


Jyllands-posten

d. 8. okt. 1999

af

af

Anne Chaplin Hansen

d. 8. okt. 1999


Jyllands-posten

d. 8. okt. 1999

af

af

Anne Chaplin Hansen

d. 8. okt. 1999


BUM

Årg. 17, nr. 3/4 (1999)

af

af

Hans Henrik Møller

Årg. 17, nr. 3/4 (1999)


Religion

2000, nr. 4

af

af

Elisabeth Faber

2000, nr. 4


Folkeskolen

Årg. 117, nr. 4 (2000)

af

af

Tonny Hansen

Årg. 117, nr. 4 (2000)


Udsyn

Årg. 15, nr. 1 (2000)

af

af

Heidi Laura

Årg. 15, nr. 1 (2000)