Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Thomas Windings bedste historier


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Elin Søborg

2007

Til oplæsning for de 4-7-årige, der elsker en god og lidt skæv historie..

Dette er det første af to bind med et udvalg af Thomas Windings bedste historier. Det indeholder billedbøgerne: Johannes vil ikke flytte, 1982, Odas historie, 1982, begge illustreret af Rina Dahlerup, Sjuskedukken, 1997, illustreret af Bente Bech, Pyh! siger den lille bamse, 1995, Bøvs! siger den lille bamse, 1996, illustreret af forfatteren, og Emile er meget farlig, 1995, illustreret af Peter Hentze, og oplæsningsbøgerne Farvel, jeg hedder Kurt, 1984, illustreret af forfatteren, og Skrig og hyl, Villy, 1982, flot nyillustreret af Mette Dreyer. Der er indlagt en cd med forfatterens egen oplæsning af de to historier om den lille bamse og Odas historie..

Bogen fremtræder som almindelig oplæsningsbog i format som fx Emile-bøgerne og Odas historie, og det har givet plads til, at dobbeltopslag i de mindre billedbøger om den lille bamse og sjuskedukken med tekst på den ene side og billede på den anden er redigeret sammen på en side med en fin gengivelse af illustrationen og teksten i en mindre typografi..

Meget smuk og attraktiv oplæsningsbog med historier, der her igen viser deres langtidsholdbarhed. Den bør med sit solidariske børnesyn og sine skæve vinkler på verden stå på alle børnebiblioteker.