Bøger / skønlitteratur / roman

Thomasines frihed


Beskrivelse


Biografisk roman om Thomasine Gyllembourg (1773-1856), som var en af guldalderens banebrydende forfattere. En stærk kvinde, som måtte betale en høj pris for at kunne bestemme over sit eget liv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 6. okt. 2015

Roman om Thomasine Gyllembourg, som må betale en høj pris for at følge sit livs kærlighed og et liv i frihed. For læsere af historiske romaner og læsere som er interesserede i dansk guldalderhistorie.

Maria Helleberg har skrevet en lang række romaner, som beskæftiger sig med historiske personer i guldalderen. Thomasine Gyllembourg blev som helt ung gift med den noget ældre Peter Andreas Heiberg, og sammen fik de sønnen Johan Ludvig, kaldet Vidunderligheden. Heiberg var Thomasines ideal, men der var ikke meget kærlighed i ægteskabet. Da Thomasine blev forelsket i den svenske adelsmand Carl Frederik Gyllembourg, og Peter Andreas blev landsforvist på grund af sine polemiske skrifter, ønskede hun skilsmisse. Hun fik den og blev gift med Carl Frederik, men måtte samtidig give afkald på sin søn. Senere fandt hun sin egen frihed som forfatter, men også det havde sin pris.

Thomasine Gyllembourg er en interessant person, som Maria Helleberg får til at leve. Thomasine er en kvinde, hvis mand - Heiberg - taler om frihed, men det er en frihed, som ikke omfatter hans kone. Bogen er en fin opfølger på Maria Hellebergs andre romaner om kvinder i guldalderen, ScenesatKamma om Johanne Louise Heiberg og Kamma om Kamma Rahbek. Sproget er letløbende med levende dialogerThomasine Gyllembourg er en interessant person, som Maria Helleberg får til at leve. Thomasine er en kvinde, hvis mand - Heiberg - taler om frihed, men det er en frihed, som ikke omfatter hans kone. Bogen er en fin opfølger på Maria Hellebergs andre romaner om kvinder i guldalderen, Scenesat om Johanne Louise Heiberg og om Rahbek. Sproget er letløbende med levende dialoger.

Thomasine Gyllembourg er med som biperson i ScenesatSom svalen, og som hovedperson i Som svalenThomasine Gyllembourg er med som biperson i Scenesat, og som hovedperson i .


Berlingske tidende

d. 7. nov. 2015

af

af

Niels Houkjær

d. 7. nov. 2015


Weekendavisen

d. 23. okt. 2015

af

af

Lars Bukdahl

d. 23. okt. 2015