Bøger / faglitteratur / biografier

Thorvald Bindesbøll : stærk form og frit spil


Beskrivelse


Belyser den danske arkitekt og kunsthåndværker Thorvald Bindesbølls (1846-1908) arbejde. Bindesbøll står bag så forskellige ting som fiskepakhuse i Skagen og Carlsbergs og DBU's logoer. Med biografiske detaljer og strømninger i Bindesbølls samtid, om bygningskunst og ornamentik samt om Bindesbølls samarbejde med andre kunstnere og håndværkere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juni 2017

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 14. juni 2017

Overdådig kunstermonografi, spækket med et omfattende billedmateriale, der på fornem vis belyser de forskellige sider af den danske kunstner Thorvald Bindesbøll (1846-1908). Bogen vil appellere bredt til de kunstinteresserede da Bindesbøll både fungerede som arkitekt og kunsthåndværker.

Bindesbøll er multikunstneren bag så forskellige ting som fiskepakhuse i Skagen og Carlsbergs og DBU's logoer. Efter forordet og indledningen følger korte kapitler med biografiske detaljer og strømninger i Bindesbølls samtid. Derefter følger to lange afsnit om bygningskunst og ornamentik før bogen afsluttes med et afsnit om Bindesbølls samarbejde med andre kunstnere og håndværkere. Til slut noter, bibliografi, fotoliste og register.

Grundig og smuk udgivelse der på fin vis gengiver nogle af Bindesbølls centrale værker og stilistiske greb, og det bliver samtidig også et vigtigt stykke kunsthistorie, da Bindesbøll netop om nogen var med i bølgen der udfordrede skillelinjerne mellem industri, kunst og design, og han var en af hovedskikkelserne i forhold til Skønvirke-stilarten. Forfatteren kommer med fine biografiske detaljer, og et skarpt rids over samtidens kunststrømninger, og det understøtter fornemt læseoplevelsen.

Det hidtil mest omfattende værk om Bindesbølls samlede oeuvre, men der er mange bøger hvor man kan dykke ned i enkeltdelene, eksempelvis Thorvald Bindesbøll og sølvsmedeneKeramikeren Thorvald Bindesbøll og Keramikeren Thorvald BindesbøllDet hidtil mest omfattende værk om Bindesbølls samlede oeuvre, men der er mange bøger hvor man kan dykke ned i enkeltdelene, eksempelvis Thorvald Bindesbøll og sølvsmedene og .


Politiken

d. 30. maj 2017

af

af

Lars Hedebo Olsen

d. 30. maj 2017


Weekendavisen

d. 28. juli 2017

af

af

Heidi Laura

d. 28. juli 2017


Antik & auktion

2017, nr. 7

af

af

Hanna Nielsen (f. 1943)

2017, nr. 7