Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Throne of glass - kongens forkæmper


Beskrivelse


Fantasy. Celaena hentes til Glasslottet af kronprins Dorian for at kæmpe om at blive kongens forkæmper. Men hun kommer også til at kæmpe mod mørke og magiske kræfter, der hviler i slottets kældre.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2016

af

af

Helle Laursen

d. 11. nov. 2016

Før var Celaena landets farligste snigmorder, nu er hun hvirvlet ind i et farligt spil om at blive konges forkæmper. Men for Celaena kommer det til at handle om meget mere end at vinde konkurrencen. For 14-16 år. Kongens forkæmper er første bind af serien Throne of glass.

Celaena er 18 år, snigmorder, og en overlever. Hun har klaret sig et helt år som slave i saltminerne i Endovier. Nu har kronprins Dorian hentet hende til hoffet for at kæmpe mod 23 forbrydere og lejesoldater i en konkurrence om at blive kongens forkæmper. Celaena får den tavse Kaptajn Westfall som træner. For Celaena bliver det ikke kun en kamp mod de 23 andre, men også en kamp mod de mørke og onde kræfter som hviler i kongeslottets kældre og ikke alle ved hoffet er hvad de giver sig ud for. En magiske og farlig verden folder sig langsomt ud. Indbundet.

Throne of Glass er en amerikansk bestseller, som nu foreligger på dansk. Det er en fantasyoplevelse, til dig der holder af bøger med en spændende handlingen og en handelkraftig heltinde. Det er en fortælling i et eventyrligt univers hvor du kommer helt tæt på Celeanas nye liv ved hoffet, fyldt med magi, intriger og drabelige kampe.

Der findes rigtig mange spændende fantasyserier. Trilogien Grisha - pigen og mørkningen er et andet godt bud som også har en stærk ung kvinde som hovedperson i et magisk univers.


litteratursiden.dk

d. 16. juni 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 16. juni 2017

Handlingsmættet fantasy, der med sprudlende overbevisning viser, hvorfor genrens popularitet er stigende. Har du mod på at læse fantasy, er denne roman et godt bud til hængekøjen. Fantasygenren er in...