Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Throne of glass - lysets dronning


Beskrivelse


Aelin arbejder på at sætte magien fri i Adarlan, men forhindringerne er mange, og den magiske spænding fortsætter. For fantasylæsere på 14-16 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2020

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 21. okt. 2020

Aelin arbejder på at sætte magien fri i Adarlan, men forhindringerne er mange, og den magiske spænding fortsætter. For fantasylæsere på 14-16 år.

I de to nye bind i serien følger man især Aelin Ashryver Galathynius, ildens arving, elsket af Mala Lysbringer og retmæssig dronning af Terrasen, i krig og kærlighed. I "Skyggernes dronning" vender Aelin tilbage til Adarlan, Chaol prøver stadig at redde Dorian og Manon står i en svær situation og ved ikke, om hun skal følge sin mavefornemmelse? I "Lysets dronning" arbejder Aelin på en plan om at sætte magien fri i Adarlan igen, mens Chaol ikke har opgivet håbet om at redde Dorian og Manon presses fra alle sider af både Overheksen, hertug Perrington og hendes egne Tretten. Der er på engelsk i alt udkommet syv bind i serien "Throne of Glass" samt en forhistorie, The assassin's blade.

Fjerde og femte bind fortsætter det hæsblæsende tempo med magi, kampe, kærlighed og intriger, som fastholder læseren til sidste side.

Af lignende serier med stærke kvindelige hovedpersoner findes "Red queen", fx Rød dronningPrinsen af ondskab, og "Folk of the Air", fx Prinsen af ondskab, der også handler om magt, kærlighed, magi og overnaturlige evnerAf lignende serier med stærke kvindelige hovedpersoner findes "Red queen", fx Rød dronning, og "Folk of the Air", fx , der også handler om magt, kærlighed, magi og overnaturlige evner.