Bøger / skønlitteratur / roman

Thuleselskabet


Beskrivelse


Et bestialsk mord på Fyn, hvor runer er indgraveret i liget, leder Mathias Hviid på sporet af nazister og Thuleselskabet, mens det går op for ham, at han selv spiller en stor rolle i et af alle tiders største mysterier.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2014

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 24. mar. 2014

Til de mange Dan Brown-læsere, der godt kan lide kombination af thrilleren, krimien, gyseren samt spændende vinkler på myter, religioner og okkultisme i et underholdende pageturner format. Bør læses ud på de sene aftentimer, i stearinlysets skær, hvor stemningen får lov til at glide ind under huden. Bogen er anden del i en planlagt trilogi, men kan sagtens læses selvstændigt, da forfatteren på fin vis lader de vigtigste elementer fra første bind, Odins labyrint indgå i handlingen.

Runeeksperten Mathias Hviid hentes til Fyn for at bistå politiet i forbindelse med et bestialsk mord, hvor offeret har fået indgraveret runer i huden. Da Mathias påbegynder sin efterforskning, finder han hurtigt ud af, at han selv, og hans familie, spiller en central rolle i et mysterie, der trækker sine uhyggelige spor tilbage til den ariske races ophav. Forfatteren gør i et lettilgængeligt sprog elegant brug af både myter, religion og historiske facts, og handlingen udspiller sig i et hæsblæsende tempo. Og det, som romanen mangler i de lidt stive dialoger, vejes til fulde op af den ofte decideret uhyggelige stemning og de mange spændende teorier.

Dan Brown skabte en subgenre med romanerne om symbolforskeren Robert Langdon, eksempelvis Engle og dæmoner. Og det er denne form for spændingsroman, som Mads Peder Nordbo på flot vis sætter ind i en dansk kontekst af høj kvalitet.

Spændende pageturner, der blander mord og myter sammen til en spændende cocktail, der vil appellere til et bredt publikum.


Politiken

d. 18. maj 2014

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 18. maj 2014