Bøger / faglitteratur / biografier

Thyra Frank : livsglæde & stjernestunder


Beskrivelse


Historien om kvinden bag plejehjemmet Lotte, Thyra Frank (f. 1952). Om hvor hun har sine værdier fra, og om hvordan hun skabte et plejehjem, hvor beboerne lever længere end gennemsnittet, og personalets sygefravær er i bund.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 21. okt. 2010

Bogen om Thyra Frank henvender sig til de mange inden for plejehjemssektoren, som har stiftet bekendtskab med hende, og også til de 99.4 læsere, som kan lide at læse om personer, som på en eller anden måde er slået igennem ved at gøre oprør mod de vedtagne normer.

Jette Meier Carlsen er journalist og dette er hendes 4. bog. Her tegner hun et portræt af Thyra Frank, som er leder på plejehjemmet Lotte på Frederiksberg, og som rigtig mange vil kende fra radio og tv og utallige foredrag rundt omkring i Danmark. Bogen om Thyra Frank er blevet til på grundlag af en række samtaler med Thyra Frank og med familie og personalet på Lotte. Vi hører om Thyras liv, fra en tryg barndom, en ung pige, der kan og vil selv og frem til den voksne Thyra, som blev plejehjemsleder og som aldrig har været bange for at sige sin mening. Thyra Frank bruger uortodokse metoder og hun har da også mødt megen modstand, men alligevel har hun bevaret sin livsglæde, og hendes måde at lede plejehjemmet på og hendes varme og tætte forhold til beboerne - præget af respekt - har vagt opsigt mange steder. Jette Meier Carlsen blander historien om Thyras liv med beskrivelser af daglige scener fra Lotte, og det hele flyder let.

Portrættet af Thyra Frank føjer sig ind i den lange række af biografier, vi får i disse år som fx om Stine Bosse og Ellen Bentzen.

Et varmt portræt af en person, som mange kender og beundrer. En bog som er dejlig at læse, selvfølgelig på grund af indholdet men også på grund af den klare og tydelige typografi.


Jyllands-posten

d. 31. okt. 2010

af

af

Marie Tetzlaff

d. 31. okt. 2010


Politiken

d. 13. nov. 2010

af

af

Edel Hildebrandt

d. 13. nov. 2010


Kristeligt dagblad

d. 18. nov. 2010

af

af

Claus Grymer

d. 18. nov. 2010


Weekendavisen

d. 11. feb. 2011

af

af

Ole Grünbaum

d. 11. feb. 2011


Sygeplejersken

Årg. 111, nr. 1 (2011)

af

af

Karen Ellen Spannow

Årg. 111, nr. 1 (2011)