Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ti ål og en tå


Beskrivelse


Bo og Tim tager på fisketur ved åen. De vil fange ål, og Tim giver Bo et fif. Han kan fange ål med sin tå. Ålene bider på, men da det er Tims tur til at lægge tå til, mener han, de har fanget nok ål.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 6. juni 2011

Ti ål og en tå hører til forlagets serie Læs lydret. Trin 1. Teksten indeholder lydrette enstavelsesord på 1-3 bogstaver og med 1 konsonant i for- og udlyd ord. Der er anvendt 64 af 120 almindelige ord. Bogen henvender sig til børn, der netop kender nogle bogstaver og er i færd med at knække læsekoden.

Med samme layout som seriens øvrige bøger, sidder begynderlæseren med en rigtig bog. Snugge Trier-Mørk har illustreret med nogle livlige, fantasifulde og farverige tegninger. De udvider den letlæste tekst. Teksten er sat øverst på opslaget med få linjer på hver side. Omslaget viser de to venner, der står med deres fangst. Bo og Tim tager på fisketur ved åen. Åen er dyb, og der er ål. De vil fange ål, og Tim giver Bo et fif. Han kan fange ål med sin tå. Ålene bider på, og da det er Tims tur til at lægge tå til, mener han, de har fanget nok ål. De får is to gange - to af Bos far og to is af Tims mor. Bogen indeholder en fin narration på trods af de få muligheder for ordvalg. På forlagets hjemmeside er opgaver, ordkort og ordlege til serien.

På samme forlag og trin har Rikke Mølbak skrevet teksten til Tim på en ø. Serien har samme læsesyn som Søren og Mette og bøgerne i serien Lydret dingo.

Seriens tekster består af lydrette ord, og trods det begrænsede ordforråd er det lykkedes at komponere en humoristisk og sammenhængende tekst. Bogen vil give de yngste begynderlæsere en succesoplevelse ved at kunne læse en bog selv.