Bøger / faglitteratur / essays

Ti dages stilhed : et essay om meditation og bevidsthed


Beskrivelse


Om forfatteren Niels Lyngsøs (f. 1968) erfaringer fra et ti-dages meditationskursus gennemført i absolut tavshed uden kontakt med omverdenen - en oplevelse som rokkede alvorligt ved både hans selvopfattelse og verdensopfattelse.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2018

af

af

Heidi Mørch

d. 17. dec. 2018

Personlig beretning fra gennemførelsen af meditationsverdenens svar på en ironman. For dem, der er mere end almindeligt interesserede i meditation og meditationspraksis.

Detaljeret beskrivelse af erfaringer og refleksioner fra et ti dages meditationskursus i absolut tavshed og uden kontakt med omverdenen. Beskrivelsen relateres til nyere hjerneforskning og teorier om bevidsthed og meditation. Med litteraturhenvisninger og links. Forfatteren har skrevet en lang række romaner og digtsamlinger senest Himlen under jorden.

Bogen er velskrevet og beskrivelsen af selve det ultrahårde meditationsophold er interessant i sig selv. De refleksioner forfatteren gør sig over, hvorvidt vores fysiske verden blot er en matrix, er dog det, der gør bogen til et specielt udfordrende og interessant bekendtskab.

I essayet Dejlig er jorden af Jes Bertelsen ses meditation som en indre vej til ændring af den ydre verden. Denne er mere globalt og praksisorienteret vinklet end nærværende udgivelse.


Kristeligt dagblad

d. 11. jan. 2019

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 11. jan. 2019


Politiken

d. 12. jan. 2019

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 12. jan. 2019


Berlingske tidende

d. 9. jan. 2019

af

af

Mette Høeg

d. 9. jan. 2019


Weekendavisen

d. 11. jan. 2019

af

af

Klaus Rothstein

d. 11. jan. 2019