Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tiberius Tudefjæs danser tango


Beskrivelse


Tiberius får tango-tøj af sin mor, det skal straks vises frem i skolen, men hans klassekammerater griner så Tiberius bliver ked af det. Mon Lærerinde Hanne kan trøste ham og får Tiberius danset tango?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2016

af

af

Helle Laursen

d. 17. maj 2016

Tænk at Tiberius få en gave der er kommet hele vejen fra Argentina, og han får sig en overraskelse da han åbner pakken. Den indeholder et sæt tango-tøj. Kan Tiberius overhovedet danse tango og kommer han ud at danse med Clara fra klassen? For 5-8 år.

Tiberius' mor har sendt ham det flotteste sorte tango-tøj, hvilket Tiberius efter en ganske kort overvejelse bestemmer sig for at tage på i skole. Nu skal hans klassekammerater bare se. Tiberius vil både danse og spille fandango. Men hans klassekammerater syntes bare at Tiberius ser mærkelig ud, og kan ikke lade være med at grine og Super-Stig er ved at dø af grin i frikvarteret, for det er virkelig svært at spille fodbold i tangotøj. Tiberius bliver meget ked af det og vil hjem. Mon lærerinde Hanne kan få ham på andre tanker, og kommer Tiberius til at danse tango med Clara?.

Det er aldrig kedeligt at være i selskab med Tiberius, og Rene Toft Simonsen formår igen at skrive om hverdagen med nærvær og humor. Teksten er flydende og en fornøjelse at læse op, og Gitte Lykkegårds livlige og sjove tegninger spiller rigtig godt sammen med historien. Følelser og besværligheder er beskrevet i børnehøjde med hjertet på det helt rette sted.

Andre bøger der kredser om det nære hverdagsliv med et glimt i øjet kunne være historierne om Vitello af Aakeson, Alfons Åberg af Gunilla Bergström eller eller Villads fra Valby af Anne Sofie Hammer.