Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tid til revanche


Beskrivelse


Cipolline skal spille finale mod rivalerne fra Academia Blu. Men kan deres træner nå at blive rask til kampen og kan de overhovedet matche de gode spillere fra det andet hold?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2013

af

af

Pia Petersen

d. 13. maj 2013

10. bog i serien Mål! for fodboldglade drenge og piger fra 10 til 12 år. Fans af serien vil sluge denne bog og begynde at kigge efter 12'eren.

Denne bog følger de tidligere bøger mhp. sprog, form, stil, layout og holder det høje niveau. Handlingen starter hvor bog 9 sluttede. Træner Champignon er stadig syg og skal have en hjerteoperation og holdet Cipolline skal i finalen mod rivalerne fra Accademia Blu (AB). Champignon kommer godt igennem operationen, men der går et stykke tid før han kan træne holdet, så de træner selv. Det giver dog ikke de store problemer, da alle er motiveret for at arbejde hårdt, så de kan slå rivalerne fra AB. Sideløbende hjælper spillerne deres ven Lino, der bliver forfulgt af bøllen Achilles, ved at prøve at få Achilles med til at spille fodbold i Cippoline. Derudover er Tommis kæreste Lulu blevet lidt fraværende, da hun har fået besked på at hun skal flytte to år til Kina pga. sin fars arbejde. Finalen ender Cipolline med at vinde, dog ikke uden at Loris spiller en altafgørende rolle. Og der er mange tråde, der leder videre til næste bog. Helt som det skal være.

Læsere af denne serie vil også holde af serien FC Mezzi, der handler om et dansk fodboldhold, der er opstået på samme måde som Cipolline og hvor det også handler om at være gode kammerater og ikke om at vinde for enhver pris.

God fortsættelse af Mål!-serien, der både griber historierne der er sat i scene i tidligere bøger og skaber nye, som kan fortsættes i kommende bøger.