Bøger / faglitteratur / biografier

Tiden der tog os : med Inside the Whale igennem 90'erne


Beskrivelse


Marcus Winther-John (f. 1971), der var forsanger og sangsmed i bandet "Inside The Whale" fra Herning, fortæller her historien om rockbandet, der var drevet af drengedrømme, og om den danske musikscene i 1990'erne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. okt. 2019

Få insider-viden om livet på 1990'ernes danske musikscene set gennem Marcus Winther-Johns øjne. Han var forsanger og sangsmed i bandet "Inside The Whale", som fx gav musikelskere hittet "Hvor er tiden der ta'r os". For dig som er til musikbiografier.

Biografien kommer tæt på dengang det hele starter i et parcelhus i Lind nær Herning, hvor eneste tilskuer i starten er et stk. cockerspaniel. Bogen følger Hernings mest berømte band i opture og nedture og slår de første akkorder kronologisk an. Vi er i Herning i 1989, hvor bandet "It's It" er det "næstbedste band på Herning Gymnasium". Det bliver i 1991 til Inside The Whale. Forfatteren fortæller bl.a. om inspirationen fra "grunge-rock" og om, hvordan det var til DM i Rock-finalen i 1993 at blive udplaceret af Dizzy Mizz Lizzy. Samme år vinder Inside The Whale dog musikkonkurrencen "Chancen" på Midtfyns festivalen. I 2001 spiller bandet afskedskoncert på torvet i Herning. Marcus Winther-John har siden skrevet sange til fx Sanne Salomonsen, Tim Christensen og Peter Belli. Han har også skrevet bogen Skriv hits & sælg dem.

Underholdende og atmosfærefyldt musikbiografi med et bands historie, som med forfatterens egne ord "er drevet af drengedrømme, farvet af nostalgi og klinger af et årti, hvor rockmusik satte dagsordenen.".

Om et andet band fra 1990'erne findes fx Dizzy Mizz Lizzy.