Bøger / skønlitteratur / roman

Tidens kløft


Beskrivelse


Moderne gendigtning af Shakespeares skuespil "Vintereventyret". Leo er sygeligt jaloux og overbevist om, at det barn hans kone venter, ikke er hans. Blind af raseri sender han den nyfødte pige bort, men 17 år senere krydses deres veje igen.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2016

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 20. maj 2016

Leo er overbevist om, at det barn, hans kone venter, ikke er hans. Blind af jalousi sender han barnet væk, men skæbnens veje er uransagelige. En kalejdoskopisk roman om tilgivelse og tilfældigheder for alle voksne læsere, der ønsker en god roman.

Historien om den sygeligt jaloux Leo, hans smukke kone MiMi, hans ven Xeno og alle de andre farverige personer er en nyfortolkning af Shakespeares Vintereventyret. MiMi føder en datter, Perdita, som Leo tror, Xeno er far til. Babyen sendes til USA, hvor hun findes af barpianisten Shep, der tager hende til sig som sin egen. Men 17 år senere vil tilfældet, at de mange involverede personers liv krydser hinandens spor. Første bind i serien "Shakespeare i et nyt årtusind", hvor nutidige forfattere skriver romanversioner af Shakespeares skuespil.

Meget vellykket og velskrevet roman, der med stor respekt genskriver Shakespeares skuespil om Siciliens konge, Leontes, der i jalousi forviser sit eget barn. Der er store temaer som kærlighed, svigt og anger på spil, og man når igennem hele følelsesregistret, inden alt falder på plads til sidst i bedste Shakespeare-stil. En feel-good roman med eventyrtræk.

Tilfældighederne og mødet med sin egen datter uden at vide, hun er det, genfindes som temaer i Homo FaberSilas Marner af Max Frisch, mens det kærlige forhold mellem plejefar og -datter også skildres i George Eliots Silas Marner (Ved Claus Bech)Tilfældighederne og mødet med sin egen datter uden at vide, hun er det, genfindes som temaer i Homo Faber af Max Frisch, mens det kærlige forhold mellem plejefar og -datter også skildres i George Eliots (Ved Claus Bech).


litteratursiden.dk

d. 9. aug. 2016

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 9. aug. 2016

En indtagende, tankevækkende, morsom og meget læseværdig udgave af Shakespeares skuespil 'Vintereventyret'. I 2016 er det 400 år siden William Shakespeare døde, og derfor er otte store forfattere blev...


Berlingske tidende

d. 24. okt. 2016

af

af

Per Krogh Hansen

d. 24. okt. 2016


Jyllands-posten

d. 3. juni 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 3. juni 2016


Weekendavisen

d. 3. juni 2016

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 3. juni 2016


Standart

Årg. 31, nr. 1 (2017)

af

af

Dag Heede

Årg. 31, nr. 1 (2017)