Bøger / faglitteratur

Tidens mode : 1880'erne-1960'erne


Beskrivelse


Modeidealernes særpræg i tiden 1880-1960 belyses. Der startes med klunketiden og endes i en tid hvor hovedparten af tøj bliver købt færdigsyet og ikke længere bliver kreeret.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2011

af

af

Katja Larsen

d. 7. sep. 2011

Denne bog henvender sig til mode- og kulturinteresserede, studerende samt designere.

Forfatteren har med speciale i stil-, design- og dragthistorie været fast tilknyttet videregående uddannelser siden 1970'erne. Med denne udgivelse belyser forfatteren modeidealernes særpræg i tiden 1880-1960. Den starter med klunketiden og ender i en tid, hvor det er hovedreglen at tøj bliver købt færdigsyet, hvor tøj før blev kreeret. Bogen består primært af billedmateriale. En god blanding af fotos af originale dragter fra museer samt billeder fra modejournaler, reklamer og malerier fra tidsepokerne. Hvert billede har en informativ tekst, og fotografierne virker specielt godt de steder, hvor der yderligere er lavet et udsnit af dragtens detaljer. Fyldig litteraturliste og register.

Mode er et efterspurgt emne på de fleste biblioteker, og denne bog vil blive udlånt af både studerende og modeinteresserede. Nye titler om emnet, som er oversat til dansk, udlånes jævnligt og de fleste bibliotekers hylder kunne godt bruge en ny flot bog som denne. Forfatteren har tidligere udgivet Dansk stil i 1000 år.

En virkelig flot og informativ bog om den danske mode i perioden fra 1880'erne til 1960'erne som vil tiltale både fagfolk, studerende og modeinteresserede.