Bøger / skønlitteratur / roman

Tidens væsen


Beskrivelse


En Hello Kitty-madkasse driver op på stranden ved en lille ø i British Columbia, Canada. Japansk-amerikanske Ruth finder i den blandt andet den 16-årige japanske Naos dagbog i et omslag af Prousts "På sporet af den tabte tid".

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 14. jan. 2015

16-årige japanske Naos dagbog skyller i land i New Foundland, hvor den midaldrende japansk-amerikaner Ruth finder den. Filosofisk roman om to kvinder på hver side af oceanet til filosofisk orienterede læsere.

En dag finder Ruth (forfatteren selv, som har skrevet sig ind i historien), som bor på en lille canadisk ø, vraggods, som bla. indeholder 16-årige, japanske Naos selvmordsdagbog. Nao, som hellere ville være blevet i Silicon Valley med sin familie fremfor at bo i en trang lejlighed i Tokyo og blive mobbet i skolen, vil fortælle sin oldemors, zen-nonnens, historie inden hun dør. Nao og Ruth er begge fortællere af historien fra hvert sit perspektiv, uden at Ruth får endelig vished for hvem Nao og hendes familie er. Ruth Ozeki (f. 1956) er en japansk-amerikansk forfatter, zen-buddistisk præst og filminstruktør. Denne roman er hendes 3., og den første på dansk.

Romanen handler i stort og småt om væsner af rum og tid, "a time being", som den unge Nao også kalder sig selv. Romanen bevæger sig mellem facts og fiction og drøm, og inddrager bl.a. kvantemekanik, en kamikazepilot og zen-budskaber. Ozekis hensigt med romanen er at få os til at vågne op og se den verden vi lever i og at forbinde os med hinanden.

Mig bekendt er der ikke andet der ligner "Tidens væsen", men Astrid & VeronikaRenselse og Renselse er begge gode romaner om en ung og ældre kvinde, hvis historier linkes sammenMig bekendt er der ikke andet der ligner "Tidens væsen", men Astrid & Veronika og er begge gode romaner om en ung og ældre kvinde, hvis historier linkes sammen.


litteratursiden.dk

d. 23. mar. 2015

af

af

Rikke Bødker

d. 23. mar. 2015

En ung japansk kvinde fortæller sin oldemors historie gennem en canadisk kvinde. En historie om levet liv, drømme og sorgen ved at miste. Nao er den unge japanske kvinde, som er vokset op i USA, men ...


Berlingske tidende

d. 8. feb. 2015

af

af

Eva Pohl

d. 8. feb. 2015


Jyllands-posten

d. 21. feb. 2015

af

af

Tor Tolstrup

d. 21. feb. 2015


Kristeligt dagblad

d. 13. apr. 2015

af

af

Liselotte Wiemer

d. 13. apr. 2015


Weekendavisen

d. 30. jan. 2015

af

af

Leonora Christina Skov

d. 30. jan. 2015


Standart

Årg. 29, nr. 2 (2015)

af

af

Claus Schatz-Jakobsen

Årg. 29, nr. 2 (2015)