Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tidsjagten


Beskrivelse


Otto vil finde tiden og slå den ihjel. Han drager sammen med sin veninde Ana ud på en farefuld sejlads, hvor de møder fantastiske væsner og bliver klogere på både tiden og sig selv.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2012

af

af

Maria Sjøblom

d. 5. nov. 2012

Højtlæsnings- og samtalebog for småfilosofiske børn fra 8 år med engagerede voksne diskussionspartnere. Bogen skal formidles aktivt, da den let vil kunne drukne både på de almindelige hylder med skøn og i højtlæsningsafdelingen.

Dette er den danske forfatters første børnebog. Den cirka 8-årige Otto bor hos den gamle sømand Benelbrio. Da denne dør, bliver Otto så vred, at han sammen med veninden Ana og fuglen Virgil tager ud på en rejse for at finde tiden og slå den ihjel. Børnene kommer vidt omkring, møder fantastiske væsner og bliver klogere på både tiden og sig selv. Otto undrer sig filosofisk over begrebet tid. Hvor kommer den fra? Hvordan kan tiden være både kostbar og kun til låns? Hvordan kan den både gå og rinde ud? Sproget flyder fint og Ottos mange spørgsmål lægger op til samtale mellem den voksne oplæser og barnet. Romanen er til tider lidt påtaget filosofisk, men det passer godt til det fantastiske, surrealistiske univers. Bogen har et lidt gammeldags visuelt udtryk med sit råhvide omslag, fint dekoreret med en sort/hvid/blå stregtegning, ligesom illustratoren også har lavet små vignetter til hvert kapitel. Indbindingen passer rigtigt godt til bogens indhold.

Bogens niveau og handling lægger sig op af bibliotekets mange billedbøger om tid. Den når desværre ikke niveauet for fantastiske børneromaner, som fx Det gyldne kompas.

En fin bog, som nok snarere vil blive valgt af voksne med lyst til at stimulere deres børn intellektuelt.


Jyllands-posten

d. 26. dec. 2012

af

af

Karen Lise Søndergaard Brandt

d. 26. dec. 2012


Politiken

d. 5. dec. 2012

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 5. dec. 2012


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 2 (2013)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 66, nr. 2 (2013)