Bøger / skønlitteratur / roman

Tigerens smil


Beskrivelse


Den pensionerede Jens Bang nyder sin stilfærdige tilværelse, da fundet af et gammelt lig sætter gang i en lavine af begivenheder. Bang er overbevist om at liget er en tidligere arbejdskammerat og opsøger kollegerne fra dengang. Det er dog ikke alle der sætter pris på hans nysgerrighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2014

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 13. okt. 2014

Mord, hemmeligheder, og kunst er nogle de vigtigste ingredienser i Per Vadmands nye roman. Det er glimrende underholdning for alle der sætter pris på en velskrevet og anderledes dansk spændingsroman.

Alsidige Vadmand, der nok mest er kendt som forfatteren bag trilogien om Ida, vender i sin sjette roman sig mod spændingsgenren. Den pensionerede bibliotekar Jens Bang nyder sin stilfærdige tilværelse, da fundet af et mere end fyrre år gammelt lig sætter gang i en lavine af begivenheder. Bang er overbevist om at liget er en forsvunden tidligere arbejdskammerat, og giver sig til at opsøge kollegerne fra dengang. Det er dog ikke alle der sætter pris på hans nysgerrighed, og jo dybere Bang graver i sagen, jo mere udviskes grænsen mellem ven og fjende.

Letlæst og underholdende spændingsroman med en lidt altmodisch stemning over sig. Personerne er fint skildret og virker troværdige. Bogen har et godt flow, men efter en lovende start udvandes plottet en smule og kommer til at virke for hektisk og urealistisk, hvilket slet ikke harmonerer med bogens generelt fine og lidt afdæmpede stemning.

Vadmand har tidligere forsøgt sig indenfor genren med thrilleren Manden der skrev breve. Hans nye bog giver mindelser om bl.a. Steffen Jacobsens og Henning Mortensens spændingsbøger.