Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tigerhjerte


Beskrivelse


16-årige Kikis liv er pludselig blevet vendt op og ned: hendes forældre er blevet skilt, og hun skal flytte med ind til morens nye kæreste. Som om det ikke var nok, udvikler Kiki forvirrende følelser overfor sin nye stedbror Jonathan.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2018

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 4. maj 2018

Ungdomsbog om den svære kærlighed og om det moderne familielivs udfordringer. For YA-læsere i alle aldre, fra 14 og og op.

I kølvandet på forældrenes skilsmisse må 16-årige Kiki flytte væk med sin mor, mens tvillingebroren Alexander bliver hos deres far. Morens nye kæreste har et stort hus og Kiki skal dele hele førstesalen med sin nye stedbror, Jonathan. På trods af Jonathans sarkastiske og utilnærmelige facade udvikler der sig langsomt et bånd mellem Kiki og Jonathan - men hvor tæt er for tæt, når man pludselig er stedsøskende? Kiki har svært ved at finde fodfæste i sin nye tilværelse, hvor intet er som det plejer; og da Kikis mor bliver gravid bliver det hele bare endnu mere underligt. Lise Villadsen er uddannet cand. mag. i dansk og filosofi og dette er hendes debutroman.

Meget vellykket ungdomsroman om forbudt kærlighed, jalousi og forliste familieforhold. Bogen er velskrevet i et nutidigt sprog og karaktererne fremstår troværdigt. Handlingen er både medrivende og vedkommende og tematiserer nogen af de problemstillinger, som store børn og teenagere kan opleve under og efter forældres skilsmisse.

I Roholtes HemmelighedenDig og mig ved daggry slås den lidt yngre 13-årige Liva også med romantiske følelser for stedbroren Benjamin. Den store kærlighed får endegyldige og fatale konsekvenser i Dig og mig ved daggry, der skildrer et noget mere råt miljøI Roholtes Hemmeligheden slås den lidt yngre 13-årige Liva også med romantiske følelser for stedbroren Benjamin. Den store kærlighed får endegyldige og fatale konsekvenser i , der skildrer et noget mere råt miljø.


litteratursiden.dk

d. 12. dec. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 12. dec. 2018

Velskrevet og fængende ungdomsroman om sammenbragte familier og forbudt kærlighed. Da 16-årige Kikis forældre bliver skilt, er det ikke kun et brud mellem forældre, men også mellem Kiki og hendes tvi...


Jyllands-posten

d. 24. mar. 2019

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 24. mar. 2019


Politiken

d. 12. aug. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 12. aug. 2018


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 6 (2018)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 71, nr. 6 (2018)


Standart

Årg. 32 nr. 4 (2018)

af

af

Nanna Taudahl Kjær

Årg. 32 nr. 4 (2018)