Bøger / skønlitteratur / roman

Tiggeren


Beskrivelse


En række mord på rumænske tiggere finder sted i Stockholm om natten, og efterforskerne bliver ramt af mystiske hændelser. Nogen står bag - og nogen trækker i trådene i efterforskningen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2016

af

af

Camilla Sejerøe

d. 17. okt. 2016

En række rumænske tiggere omkommer på mystisk vis i Stockholm, og det går forbløffende dårligt med at få efterforsket morderne. Sofie Sarenbrant kommer her med krimi nr. 5 i den meget læste serie om politikvinden Emma Sköld, og læsere af de første står allerede i kø til denne.

Ikke bare dør der en række tiggere i den svenske hovedstad, også en række centrale efterforskere i sagen dør i mærkelige ulykker. Emma Sköld er død, og hendes begravelse er samlingspunkt for en masse af sagens implicerede. Men hvad er det for en mystisk plan Emmas far, Evert har? Og hvem er den person, der trækker i trådende i baggrunden? Plottet ligger lige i forlængelse af forgængeren, Babysitteren.

En krimi helt i tråd med de forgående i serien. Her er forfatteren dog lidt mere alvorlig end vi ellers har kendt hende, og behandler på sin egen måde flygtninge/indvandrerproblematikken, som jo også fylder meget i Sverige i disse år.

Sofie Sarenbrant er en del af den nordiske krimi-bølge, og læses sammen med Sara Blædel og Mari Jungstedt.


litteratursiden.dk

d. 19. dec. 2016

af

af

Rikke Bødker

d. 19. dec. 2016

Samfundskritik og spænding i femte bind om Emma Skjöld, der tager udgangspunkt i en række mord på tiggere og politifolk i Stockholm. Stockholm er hjemsted for mange tiggere. Ikke alle er lige begejst...