Bøger / faglitteratur til børn

Tigre


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juli 2010

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 14. juli 2010

Bogen og serien henvender sig til børn på 11-12 år. Den egner sig dog også til små emneopgaver eller bare som bladrebog.

Den relativt kortfattede tekst får vel det meste med om verdens største katte: de fire underarter, nærmere beskrivelser af især bengalsk og sibirisk tigers liv og livscyklus, tigeren som menneskeæder og som truet dyreart samt et par sider med fakta og rekorder. Brødteksten suppleres af små bokse med relevante oplysninger. Billedmaterialet består af flotte farvefotos. Underligt nok er der ikke noget kort over udbredelse, men det fremgår af teksten. Der er stikords- og medialiste.

Samme forfatter og forlag udsendte i 2005 Tigre for lidt yngre børn, og det er gennemgående karakteristisk for bøger om emnet. Der er ikke udkommet meget om tigre for målgruppen i de senere år.

En udmærket, opdateret bog om et af verdens truede kattedyr.


Bibliotekernes vurdering

2005

af

af

Steen Agger

2005

I en ny serie er her en bog om tigeren. Den henvender sig til dyreglade børn fra niårsalderen og fortæller om dyrets udseende, om underarter, antal, levesteder, udbredelse, unger, opvækst, bevægelse, jagt, sanser, territorium, kommunikation, levetid, trusler og bevarelsestiltag. De store, ofte dramatiske farvefotografier breder sig over siderne i et varieret layout. På forsiden ses et foto af en huntiger med to unger. Teksten, der er sat med ret store typer, står rundt om på siderne i tæt forbindelse med illustrationerne. Der findes indslag med faktaoplysninger på hvert opslag. Bagest er der et illustreret resume over en tigers liv, en ordliste og et stikordsregister. Bogen giver et ganske godt indblik i de store kattedyrs levevis og i deres situation i dag. Den kan læses fra niårsalderen. Der findes i forvejen en del bøger om tigre. Blandt de seneste udgivelser kan nævnes Tiger (2004) i serien Læs om vilde dyr. Den er ret kortfattet og kan læses allerede fra otteårsalderen. Huntiger, som også udkom i 2004, er en flot illustreret fagbilledbog, primært til oplæsning for førskolebørn.