Bøger / faglitteratur til børn

Tigre


Beskrivelse


Man regner med, at der er ca. 4000 vildtlevende tigre, hvilket gør dem til den mest truede art af de store kattedyr. Hør om tigerens levested, adfærd, føde, unger og fjender.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2019

af

af

Stine Bille

d. 2. maj 2019

I disse fire fagbøger kan du bl.a. læse, at både tigeren og løven er truede arter. At isbjørnen lever både i Grønland, Nordnorge, Rusland, USA og Canada, og at der kun lever vildtlevende pandaer i Kina. For 8-11-årige.

Fire titler i serien "Dyrebiblioteket", "Verdens vildeste dyr". I bøgerne "Tigre", "Løver", "Panda" og "Isbjørn" kan man læse om levested, adfærd, føde, unger og fjender. De fire vilde dyr har alle det til fælles, at de er truede arter. Der er færrest pandaer tilbage, kun omkring 1600 vildtlevende i Kinas bambusskove. Man regner med, at der er ca. 4000 vildtlevende tigre, hvilket gør dem til den mest truede art af de store kattedyr. Løven er ligeledes truet, men der er dog mellem 15.000-25.000 tilbage i den vilde natur. Isbjørnen er truet af global opvarmning og har svært ved at jage sæler, fordi havisen forsvinder hurtigere og hurtigere. På den næstsidste side er der en kort legende om hvert dyr. Om tigernes striber, isbjørnenes korte hale, løvens brøl og om pandaens to farver. Der er indeks og klassifikation bagest i bøgerne.

Det er fire fremragende fagbøger. Indholdet er er fyldt med gode og relevante fakta om dyrene. Bøgerne har en meget overskuelig opbygning uden alt for mange grafiske forstyrrelser, med skarpe og smukke farvefotos, der underbygger de faglige informationer.

Der findes andre gode flotte fagbøger om disse fire dyr, fx IsbjørnePanda eller PandaDer findes andre gode flotte fagbøger om disse fire dyr, fx Isbjørne eller .