Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Til aske skal du blive


Beskrivelse


Krimi. To børn reddes i sidste øjeblik fra at brænde inde sammen med deres forældre og deres hund. Da de derefter skal bo hos deres onkel, er det som at komme fra asken i ilden igen.
På titelskærmbilledet fejlagtigt: Forlaget Cadeau, Let-krimi 18.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2009

af

af

Ingrid Martlev

d. 8. sep. 2009

Denne bog i serien Let-krimi kan læses fra 9-12 år og henvender sig nok mest til drenge.

Selv om bogstaverne er relativt store kan mange af opslagene virke overvældende, da der hverken er afsnit eller mellemrum, men bare ord fra top til bund. Der er heller ingen illustrationer til at hjælpe teksten på vej. Så læseren skal fanges ind lige fra starten. Og indledningen er ikke for børn med sarte nerver. En hund som ligger i stueetagen brænder op, uden at nogen hører den gø. På anden sal dør mor og far af røgforgiftning og brænder. På tredje sal må bogens to hovedpersoner springe ud i et tæppe for at undgå flammerne. Her har vi så to forældreløse børn, som nu skal bo hos deres onkel, som, viser det sig, har været med til at få sat ild på huset i håbet om at arve de indebrændte forældre. Da børnene finder ud af det, må de løbe for livet, dog efter at drengen har fået så mange prygl med en stok, at man skal være hårdhudet for at kunne lide at læse om det. Alt ender nogenlunde for børnene, der flytter ind hos nogle gode mennesker. Og historien foregår i England for 100 år siden - men alligevel!.

Børn kan godt lide at læse spændende bøger og krimier, især hvis de kan identificere sig med hovedpersonerne. Men det må man da ikke håbe, at de kan i dette tilfælde.

Det er barske løjer at læse om mordbrand, børn der mister deres hund og forældre bare sådan lige og derefter børnemishandling. Måske nødvendigt for at få børn (drenge) til at læse?.