Bøger / faglitteratur / erindringer

Til den yderste grænse


Beskrivelse


Beretning om Kai Vittrups (f. 1943) livsforløb fra doven skoleelev i Struer og utraditionel politimand i København og Jylland til organisator af de største politiopgaver herhjemme og kyndig konfliktløser, politichef og rådgiver verden over.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2010

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 26. okt. 2010

Til yndere af beretninger om danske udstationerede i verdens brændpunkter.

Kai Vittrup (KV) er det tætteste Danmark kommer på en international superstar i politiuniform. Han er kendt som manden, der undgik ballade i gaderne under EU-topmødet 2002 og ryddede Pusher Street i Christiania. Internationalt har han stået for det overordnede ansvar for ordenshåndhævelsen i verdens brændpunkter: Kosovo, Irak, Sudan og Afghanistan. Bogen fortæller ligefremt og krydret med mange spændende episoder helt fra barndommen om en chef, der ikke lader sine underordnede i tvivl om, hvem der er chefen, og har mod til at lede. KV nyder formelig den hektiske stemning, hvor adrenalinen ruller i årene og er som fisken i vandet, når der skal skabes orden ud af kaos. Vi hører om, hvordan han frejdigt går alene ubevæbnet ind i en rasende hob for at tale folk til rette, men også om, hvordan han altid søger nye græsgange, når jobbet bliver rutine. Et fint portræt af en mand med vilje til at gøre forskel og som oftest med held mestrer den vanskelige balancegang at holde fanen højt med benene på jorden.

Af Vittrup om tidligere færden: Man skal gøre en forskel. Bogen er for samme publikum som Jægersoldat i en terrortid og Broen i Mitrovica.

En spændende beretning om et livsforløb, der for Vittrup indledtes som doven skoleelev i Struer og utraditionel politimand i København og Jylland til organisator af de største politiopgaver herhjemme og kyndig konfliktløser, politichef og rådgiver verden over.


Børsen

d. 5. nov. 2010

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 5. nov. 2010