Bøger / skønlitteratur / roman

Til en engels forsvar


Beskrivelse


En skytsengel forelsker sig i en pige, og må stå til regnskab i en retssal for sin lidenskab.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2017

af

af

Michael Linde Larsen

d. 17. maj 2017

Det er en fantasifuld, nærmest hallucinerende rejse om lidenskab og kærlighed. Romandebut af Cecilie Lind, der henvender sig til læsere af lyrik, og andre som har mod på bøger med et eksperimenterende sprog og et anderledes indhold.

En skytsengel fortæller sin historie. Først i krigen, derefter i den forbudte lidenskab til pigen, som også får en stemme og giver sin version. Til sidst må Gud dømme i sagen. Der er fire store afsnit. Alle med et sprog som veksler med lange tætte afsnit, mindre lyriske passager og afslutningsvis med en dialog under retssagen.

Det er en fortælling, der blander eventyr, lyrik og filosofiske betragtninger. Sproget bliver der leget med, og forfatteren afsøger nye veje i området mellem lyrik og prosa. Gemt inde i de sproglige finurligheder er der humor, temperament og masser af overraskelser. Køber man præmissen om skytsenglen er man i et godt sprogligt og underfundigt selskab. Er det ikke tilfældet, kan man finde historien påtaget og konstrueret. Det er også en udfordrende bog, som med sin begrænsede fortløbende handling og mange sansemættede sætninger vil volde nogle læsere besvær.

Det er svært at sammenligne med andre bøger, som har samme form og indhold. Men den lægger sig i forlængelse af andre sprogeksperimenterende udgivelser fra Forlaget Gladiator, og med sin undersøgen af "Den store kærlighed" er der ligheder med Oh, Romeo.


Kristeligt dagblad

d. 4. aug. 2017

af

af

Martin Gregersen

d. 4. aug. 2017


Politiken

d. 2. juni 2017

af

af

Kazaja Ulrikke Routhe-Mogensen

d. 2. juni 2017


Information

d. 3. juni 2017

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 3. juni 2017


Weekendavisen

d. 2. juni 2017

af

af

Linea Maja Ernst

d. 2. juni 2017