Bøger / faglitteratur

Til nytte og nydelse : den dekorative køkkenhave


Beskrivelse


Havearkitekten fortæller om sin fynske køkkenhave, der er anlagt med både blomster og grøntsager, og om hvordan en dyrkningssæson udfolder sig. Sideløbende beretter hun om køkkenhaver, der har inspireret hende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2013

af

af

Mette Fersum

d. 2. maj 2013

En bog til alle haveelskere, mest til dem der vil anlægge en ny eller forbedre en eksisterende nyttehave eller køkkenhave. Det er en personlig beretning om forfatterens egen have på Fyn, men også med input fra andre haver. Den er også egnet som bladrebog blot til inspiration.

Forfatteren er havearkitekt og beskriver i denne bog sin fynske køkkenhave. Køkkenhaver kan også kaldes portager. Begrebet stammer fra Frankrig, og betyder et sted hvor man dyrker sine urter. Hun indleder sin bog med nyttehavernes historie tilbage fra antikken. Hun beskriver forskellige engelske haver, også danske bl.a. fra Egeskov Slot. Ligeledes bsøger hun forskellige danske private haver rundt omkring i landet. Herefter beskriver hun årets gang i sin egen have, både med blomster, urter og grøntsager. Her er gode råd til, hvordan man kan arbejde med bedenes udformning, planternes sammensætning,og vekslende afgrøder. Det er mange fine billeder af mange forskellige haver, som hendes mand har fotograferet. Hun kommer fint rundt om hele køkkenhaven og de mange muligheder, den har med udformning og indhold. http://www.clausdalby.dk/2013/05/endnu-en-havebog.html.

Der kommer jo nye havebøger hvert år. Denne minder mig lidt om Claus Dalbys bøger fra forlaget Klematis, især Havedrømme, 2009.

En meget fin bog om den dekorative køkkenhave til nytte og nydelse. Hvis biblioteket har mange ældre havebøger, kan de evt. udskiftes med en nyere som denne. Jeg synes, det er en inspirerende bog.