Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Til pyntens pris


Beskrivelse


Opskrifter og inspiration til fremstilling af smykker og pynt som er strikket, hæklet, filtet og vævet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juni 2008

af

af

Jette Andreasen

d. 30. juni 2008

Den pynt, der her er tale om, er smykker lavet med tekstile teknikker. Projekterne er små og overkommelige, men materialerne fra gummiringe til metaltråd er lidt specielle og kræver et vist voksent håndelag.

Kunsthåndværkerne bag bogen kendes fra andre tekstilbøger som Vævning for Venus, 2006 og Magiske materialer, 2007. Deres arbejder er kendetegnet ved eksperimenterende teknikker og et flot udtryk. Således også her, hvor man på fine fotos ser de mange inspirerende smykker udført i strik og filt, metal og papir, gummi, glimmer og plast. Der væves, flettes, broderes og formes i en fri leg med overraskende resultater i form af halskæder og kraver, armbånd, brocher og tørklæder. Til hvert projekt findes en materialeoversigt og en kort teknikbeskrivelse. En forhandlerliste gør det nemmere at finde frem til de særlige garner.

Finurlig pynt finder man også i Perlepynt på metaltråd, 2000 og Strikkede stykker, 2005. Men nærværende bog har fjernet sig fra det hobbyagtige og nærmer sig i højere grad kunsthåndværket.

En dejlig moderne tekstilbog for alle, der har lyst til at eksperimentere med materialer og teknikker.Informationer og udgaver