Bøger / faglitteratur / erindringer

Til rette vedkommende


Beskrivelse


Biografisk bog i brevform om en ung piges opvækst i frikirken Københavns Bibeltrænings Center og hendes brud med religion og familie. Brevene beskriver en barndom, hvor moren bliver omvendt og vælger Gud frem for sine børn. Man følger forfatteren ind i ungdommen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2018

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 13. apr. 2018

Biografisk bog skrevet i brevform om en ung piges opvækst i pinsebevægelsen og hendes brud med religion og familie. For voksne med interesse for religion, familie og opdragelse.

Bogen begynder med et introducerende kapitel, og derefter er resten af bogen bygget op som breve - primært til mor, men også til andre familiemedlemmer, bekendte og forfatteren selv. Brevene beskriver en barndom, hvor moren bliver omvendt og vælger Gud frem for sine børn. Hun bliver skilt, får en ny mand, der er voldelig, og sammen skaber de en nomadefamilie, hvor børnene flyttes rundt. Man følger forfatteren ind i ungdommen med et flyt til sin far, og da hun skal stå på egne ben. Det store sammenstød, mellem det hun kommer fra og "normaliteten", er omdrejningspunktet.

Sikke en bog! Forfatteren skriver super godt med stor indlevelse og et sprog, der vælter læseren bagover. Man føler med jeg-personen både som lille pige og som voksen. Bogen indeholder både en stor længsel og kærlighed til moren samt en skarp afstandstagen til den religion og en hård barndom med regler, straf, skam, sult og dommedagsprofetier. Skrivestilen er pågående direkte til det enkelte du fx: "Jeg har ikke meget tilovers for testamenter og andre eventyr, men kan godt se trøsten i dem. Du valgte at tro på dem, du havde brug for at tro på dem." Bogen kan med fordel formidles til skønlitterære læsere.

Eftertro indeholder flere afhopperes/udstødtes historie om livet før og efter de har brudt med religionen.


Jyllands-posten

d. 29. juli 2018

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 29. juli 2018


Information

d. 11. maj 2018

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 11. maj 2018


Standart

Årg. 32 nr. 3 (2018)

af

af

Sara Tanderup Linkis

Årg. 32 nr. 3 (2018)