Bøger / skønlitteratur / dramatik

Til sidste mand


Beskrivelse


Skuespil. Krigsdrama i miniformat om tre mænd i en skyttegrav og deres indbyrdes psykologiske spil. Mændene har forskellige tilgange og reagerer forskelligt på de uforudsete begivenheder. 4 roller (3 mænd, 1 kvinde), 4 locations/scener. Varighed: Ca. 60 minutter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2016

af

af

Kent Skov

d. 20. maj 2016

Skuespil om tre mænd i en skyttegrav. Én ville ønske, han aldrig var taget af sted. En anden at de får det bedste ud af det og den tredje skjuler, at ammunitionen er ved at slippe op. For interesserede i ny dansk dramatik.

Skuespil om tre soldaters liv i en skyttegrav. De unavngivne soldater har forskellige aldre og har hver deres historie og måder at tackle den belastende situation på. Mellem de tre personer indbyrdes udspiller sig meningsudvekslinger om den trussel fjenden udgør, især da det bliver klart, at de er ved at løbe tør for ammunition. Den ældste maner til ro og afventen, men den yngste forlader skyttegraven og begiver sig ind bag fjendens for at finde ammunition, så den lille gruppe kan forsvare sig ved næste angreb. Det indbyrdes magtspil afbrydes af tilsynekomsten af en lille dreng ude på slagmarken og en kvinde, der gestalter sig forskelligt hos mændene. Stykket er enakter i 5 scener for 4 skuespillere af 60 minutters varighed. Simone Isabel Nørgaard har skrevet fem skuespil.

Stykket, der har en naturlig psykologisk spænding og desperation indbygget, fænger også som læst tekst. De uforløste elementer med den mystiske dreng, den unge soldats togt bag fjendens linjer og en kvinde, der dukker op og gestalter den fælles længsel og hukommelse, giver læserens fantasi næring.

Dejan Dukovskis Som brødre ; Galileo Galilei ; Homers drøm arbejder med krigens absurditet og vikårlighedSom brødreGalileo GalileiHomers drøm.Informationer og udgaver