Bøger / skønlitteratur / roman

Til stranden


Beskrivelse


Tre gamle kollektivvenner holder ferie i Tyrkiet. Trods afslapning i varmen, er stemningen trykket. Mange fortielser gør det svært at opretholde fællesskabet.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2017

af

af

Stine Grabas

d. 1. aug. 2017

Tre gamle kollektivvenner holder ferie i Tyrkiet. Trods afslapning i varmen, er stemningen trykket. Mange fortielser gør det svært at opretholde fællesskabet. For læsere af romaner med en lidt stillestående handling men med masser af lyrisk prosa.

Tre venner fra et tidligere kollektiv holder ferie i det varme Tyrkiet. Hermann og Linn har deres tre børn med. Linn er utilfreds, utilfreds med det hele og Hermann ved ikke, hvordan han skal gøre hende glad. Ib er der alene, snakker lidt med alle og enhver samt med den omstrejfende hund. Den noget yngre Betty går og venter på, at hendes ældre kæreste Ernst skal ankomme. Ernst var en del af kollektivet, men sammenholdet blev brudt, da han brød med sin kone. Det har Linn aldrig tilgivet ham for. De har alle en indestængt vrede, som ulmer under overfladen. Fortællerstemmen skifter hyppigt fra den ene person til den anden. Forfatteren har tidligere udgivet IslandUnder det kogende hav og Under det kogende havTre venner fra et tidligere kollektiv holder ferie i det varme Tyrkiet. Hermann og Linn har deres tre børn med. Linn er utilfreds, utilfreds med det hele og Hermann ved ikke, hvordan han skal gøre hende glad. Ib er der alene, snakker lidt med alle og enhver samt med den omstrejfende hund. Den noget yngre Betty går og venter på, at hendes ældre kæreste Ernst skal ankomme. Ernst var en del af kollektivet, men sammenholdet blev brudt, da han brød med sin kone. Det har Linn aldrig tilgivet ham for. De har alle en indestængt vrede, som ulmer under overfladen. Fortællerstemmen skifter hyppigt fra den ene person til den anden. Forfatteren har tidligere udgivet Island og .

Gennem fine personskildringer får man et billede af en gruppe mennesker, som trods venskaber og ægteskaber ikke forstår hinanden. Samtidig er personernes tanker sanseligt skrevet, så læseren får mange nuancer med. Romanen er fabulerende i sin stil og efterlader læseren med mange uopklarede spørgsmål til fortolkning. Egner sig til læseklubber.

Med sin særegne stil kan bogen her sammenlignes med forfattere som Hans Otto Jørgensen og Lone Hørslev.


litteratursiden.dk

d. 14. dec. 2017

af

af

Barbara Rugholm

d. 14. dec. 2017

Endnu en sproglig perle om det moderne menneskes dilemmaer. Højrup skriver, så havmågerne synger, og man glemmer, at det meste af fortællingen er stillestående som en sommerdag på stranden. Hver en s...


Politiken

d. 9. sep. 2017

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 9. sep. 2017


Berlingske tidende

d. 14. sep. 2017

af

af

Søren Kassebeer

d. 14. sep. 2017


Kristeligt dagblad

d. 31. aug. 2017

af

af

Mai Misfeldt

d. 31. aug. 2017


Jyllands-posten

d. 17. sep. 2017

af

af

Jon Helt Haarder

d. 17. sep. 2017


Information

d. 2. sep. 2017

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 2. sep. 2017


Børsen

d. 25. aug. 2017

af

af

Line Rasmussen

d. 25. aug. 2017