Bøger / faglitteratur

Til sygdom os skiller : sådan overlever kærligheden, når det er svært


Beskrivelse


Om pars oplevelser, når den ene part bliver ramt af sygdom, og kærligheden bliver sat på prøve og kan overskygge kampen mod sygdommen. Med fokus på emner som afmagt, sorg, angst og nye rollefordelinger i parforholdet samt på tabubelagte emner som sex, skyld og skam.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 22. sep. 2009

Bogen er blevet til på baggrund af forfatterparrets erfaringer omkring Susan Binaus kræftsygdom og handler om de kriser, deres parfold kom ud i pga. sygdommen. Andre par i samme situation vil kunne bruge bogen til at afspejle deres egen situation og få sat ord på.

Foruden forfatterparrets historie og erfaringer får vi flere andre pars oplevelser omkring det, at den ene part får en alvorlig, livstruende diagnose eller kommer ud for en ulykke. Fælles for dem er, at kærligheden blev sat på en alvorlig prøve, og at denne kamp til tider overskyggede kampen mod sygdommen. Det er forfatterparrets budskab, at intet bliver som før efter denne tur i sygdomskarrussellen. En raskmelding er ikke en tilbagevenden til tiden før. De 2 parter i forholdet har været igennem nogle processer, men ikke nødvendigvis de samme, og deres reaktioner og måder at tackle situationen kan være yderst forskellig og betyde en yderligere belastning af parforholdet. Forskellige eksperter kommer til orde med deres udlægninger og gode råd.

Den stærke fokusering på parforholdskrise i forbindelse med alvorlig sygdom er ny. Bogen ligger i forlængelse af parrets Mor, må jeg få din pc, hvis du dør?, 2008. Ellers er emnet omtalt uden dybere behandling i forskellige bøger om sygdom, hvor det nævnes at parforholdet kan blive belastet og evt. et par gode råd herom.

God og anvendelig bog om parforhold i krise grundet sygdom hos den ene part. Bogen har fået medieopmærksomhed og vil nok blive efterspurgt i bibliotekerne.


Sygeplejersken

Årg. 109, nr. 23 (2009)

af

af

Jorit Tellervo

Årg. 109, nr. 23 (2009)


Fokus på kræft og sygepleje

Årg. 30, nr. 2 (2010)

af

af

Lene Bech-Jacobsen

Årg. 30, nr. 2 (2010)