Bøger / faglitteratur

Tilbage i sadlen : håndbog for voksne hesteelskere


Beskrivelse


Hestebog, som med praktiske anvisninger og entusiastiske historier fra tidligere ryttere, opfordrer voksne hesteelskere til igen at sætte sig i sadlen og fatte tøjlerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 19. jan. 2016

Skøn og rigt illustreret hestebog som med praktiske anvisninger og entusiastiske historier fra tidligere ryttere opfordrer voksne hesteelskere til igen at sætte sig i sadlen og fatte tøjlerne. Kan bruges af den erfarne rytter som gerne vil i sadlen igen, men er også for den voksne nybegynder.

Mix af praktiske afsnit med anvisninger på, hvordan man som voksen igen trygt kan sætte i sadlen, og af praktiske erfaringer og beretninger fra andre der som voksne atter rider. Her er overskrifter som "Tilbage i sadlen - velkommen i varmen", "Springning - himmel, helvede og alt midtimellem" og "Staldkultur - magt, fællesskab og modeslaveri". Bogen har mange illustrationer og personlige beretninger. Sådan fortæller en voksenrytter fx: "Egentlig burde hele ridesporten reformeres. I stedet for at bygge ridningen på tvang, burde alle nybegyndere ride uden sadel og kun med grime og grimeskaft, så de lærer at ride ved hjælp af stemme og vægt. Så ville ridningen være med hesten, ikke imod den." Bogens tekst er skrevet af Anna Kågström og fotos er af Susanne Walström.

Dejlig inspirationsbog for den voksne hesteelsker som med denne håndbog kan ruste sig bedst muligt til atter at sidde i sadlen. Mange skønne fotos af heste.

Unik hestebog med fokus på voksne ryttere. En bog for yngre ryttere er fx Lær at ride af Caroline Stamps.