Bøger / faglitteratur til børn

Tilbage til 30'erne : alle de ting, du har glemt, du kan huske


Beskrivelse


I tekst og fotos præsenteres børn og unges ting, samleobjekter, mode og fænomener fra dagliglivet i 1930'erne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 21. sep. 2012

Af naturlige årsager er der ikke mange, der direkte kan tage på en nostalgisk rejse i forfatterens nye bog, men jeg tror en del alligevel vil bladre sig igennem den indbydende gennemillustrerede bog. Opgavebrug fra og med folkeskoleniveau.

Ove Dahl lægger her endnu et årti til sin serie af bøger, der gør historien levende med tekst og ikke mindst med tidstypiske fotos og illustrationer. Samme serie dækker nu fra 1930 til og med 1980.1930'erne er præget af kriser, forandringer og opbrud fra det, man kender til. I 1930'erne blomstrer fx klublivet for børn og unge i Danmark. Her stifter Robert Storm Petersen i 1927 "Ping-Klubben", hvor fx paragraf 5 lyder "Jeg lover, at jeg vil være god mod Dyrene". Virkeligheden i 1930'erne er også, at langt de fleste straks efter konfirmationen skal finde sig et arbejde. Og det er i en tid, som det alt for ofte er, hvor arbejdsløsheden er høj og nøden matcher. Som Dahl skriver. "På landet fortsætter livet for mændenes vedkommende på den fædrene gård, ellers må de ud og tjene som karle. Mange unge piger søger til en af de mange husholdningsskoler..." Kuriøst amourøst fra dengang er et dialogskifte fra et datidigt billedkortspil "Spørgsmaal og Svar", hvor han håbefuldt spørger "Skal vi gaa i Biografen sammen paa Søndag? og hun replicerer "Hvor ser De sød og kær ud, naar De spørger om saadan noget!".

Lignende historisk oversigtsværk er Danmark i 1930'erne : fattigdom og fællesskab.

Underholdende bladrebog med læsere på alle biblioteker.


litteratursiden.dk

d. 19. feb. 2013

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 19. feb. 2013

Litteraturens svar på Den Gamle By. Indbydende bog med et væld af illustrationer, der på forbilledlig vis levendegør det helt almindelige hverdagsliv i et økonomisk trængt årti i det 20. århundrede. B...