Bøger / skønlitteratur / roman

Tilbage til Cornwall


Beskrivelse


Et smukt stenhus i Cornwall udgør hjertet i en varm fortælling om familie, venskab og kærlighed. Den ældre Ned får nyt liv i huset, da nevøerne Hugo og Jamie flytter ind. De har en fælles fortid på godt og ondt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2018

af

af

Helle Winther Olsen

d. 16. aug. 2018

Man bliver ganske forelsket i Cornwall undervejs i denne charmefortælling, der udfolder sig i og omkring et skønt gammelt hus i en lille kystby. Her kommer og går mennesker, for der er rummelighed og kærlighed. Modne, især kvindelige læsere får varm, stemningsfuld engelsk hygge.

Den aldrende enkemand Ned bor i et gammelt stenhus i en charmerende fiskerby, og har på det seneste fået selskab af sine to højtelskede nevøer Hugo og Jamie. Nevøerne, begge i 50'erne, har af forskellige grunde forladt karrierer i henholdsvis mediebranchen og som RAF-pilot og følt sig draget mod onklen som det naturlige midtpunkt. Deres indbyrdes relationer blev grundlagt under nevøernes opvækst, hvor huset i Cornwall altid udgjorde en tryg base.Huset rummer også en ung kvindelig logerende, og et par gode venner bliver snart til flere, for de evner at favne deres omgivelser, hvor skrøbelige og kantede de end er. Begivenheder fra fortiden presser sig dog på og skal udredes for ikke at true freden.

En rar og venlig historie med et sympatisk persongalleri. Man glider let og ubesværet gennem fortællingen og forelsker sig i forfatterens vindende skildringer af den sydengelske smukke og dramatiske natur. Familie, kærlighed og venskab set fra en mandlig synsvinkel.

Willett befinder sig tæt på andre engelske forfattere som Maeve Binchy, Rosemunde Pilcher og Elizabeth J. Howard, der alle indbyder læseren til gode og underholdende stunder i engelske miljøer.