Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tilbage til - felttoget i 1864


Beskrivelse


Rejs tilbage og deltag i krigen ved Dybbøl i 1864. Historien udvikler sig forskelligt efter læserens valg og terningslag. Til historie-interesserede drenge og piger fra 10-12 år og opefter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2020

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 3. dec. 2020

Rejs tilbage og deltag i krigen ved Dybbøl i 1864. Historien udvikler sig forskelligt efter læserens valg og terningslag. Til historie-interesserede drenge og piger fra 10-12 år og opefter.

"Slaget på reden, 1801" handler om søslaget d. 2. april 1801 mellem Danmark og England. Læseren har rollen som skibsdreng, der netop er ankommet til København og tager hyre på et krigsskib. Vi møder historiske personer som Lord Nelson, Olfert Fischer og Peter Willemoes. "Felttoget i 1864" handler om kampene ved Dybbøl og slaget om Slesvig og Holsten. Læseren er soldat og sendes til Dybbøl Banke for at kæmpe mod preusserne. Vi møder historiske personer som Christian d. 9. og Løjtnant Dinesen. Læseren er selv hovedpersonen og gennem korte kapitler og historisk korrekte afslutninger, vælger læseren udviklingen i historien - nogle gange hjælpes handlingen på vej med terningslag. Begge bøger har udvalgte ord med fed skrift, som er fagudtryk med ordforklaringer samt tegninger af skibe og våben.

Bøgerne er anderledes historiefortælling, hvor læseren involveres aktivt på en spændende måde. Sproget er direkte og letforståeligt med gode ordforklaringer på fagudtryk.

Der findes lignende bøger med samme opbygning om mange forskellige emner: græsk mytologi, fodbold, middelalderen, matematik og Fortnite, fx Minotaurens labyrintSlaget på reden1864. Del 2 : Danmark i krig. Der kan læses mere om de historiske begivenheder i: Slaget på reden og 1864. Del 2Der findes lignende bøger med samme opbygning om mange forskellige emner: græsk mytologi, fodbold, middelalderen, matematik og Fortnite, fx Minotaurens labyrint. Der kan læses mere om de historiske begivenheder i: og 1864. Del 2Der findes lignende bøger med samme opbygning om mange forskellige emner: græsk mytologi, fodbold, middelalderen, matematik og Fortnite, fx Minotaurens labyrint. Der kan læses mere om de historiske begivenheder i: Slaget på reden og 1864. Del 2.