Bøger / faglitteratur

Tilbage til Kabul : reportager fra en krig uden ende


Beskrivelse


Udenrigskorrespondenten Philip Khokhar (f. 1979) beretter fra et ustabilt og hærget Kabul. Et personligt portræt af et land i krig og af mennesker, der prøver at opretholde en tålelig tilværelse midt i kaos.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2018

af

af

Martin Jørgensen

d. 26. apr. 2018

Beretninger fra en udenrigskorrespondents liv i et et ustabilt og hærget Kabul. For læsere med interesse i journalistens hverdag som udsent til verdens brændpunkter og Afghanistan.

Siden angrebene på World Trade Center i 2001, har Afghanistan været i krig med Vesten. Landet er præget af kaos, og en nærmest endeløs krig, har fjernet alt hvad der minder om struktur. Det er den virkelighed Khokhar rapporterer fra, da han i 2013-2014 bor et år i hovedstaden Kabul. Gennem bogen hører vi om dem han møder både indfødte og andre udefrakommende, og om hvor let et liv kan mistes i en by præget af angreb og terror. Vi møder blandt andet den kvindelige politibetjent, der jages af Taleban, kvindeaktivisten og den joviale taxichauffør der ønsker at starte på ny et andet sted. Philip Khokhar er dansk journalist og udenrigskorrespondent for DR.

Et indblik i en verden de færreste kan fatte. Philip Khokhar har en fin og personlig vinkel i bogen, der hjælper med til at komme under huden på både ham og de solglimt af mennesker han møder, i en på mange måder trøstesløs by. En rystende bog der kommer tæt på journalisten og Afghanistan. En bog der tegner et billede af et hærget land, og de skæbner, der bliver ramt under en krig.

Det er oplagt at sammenligne med fx Puk Damsgaard Andersen Den sorte kat i Mosul.


Litteratursiden.dk [online]

d. 6. aug. 2018

af

af

Per Eilif Månson

d. 6. aug. 2018


litteratursiden.dk

d. 6. aug. 2018

af

af

Per Eilif Månson

d. 6. aug. 2018

DR-journalisten tegner et gribende og ærligt portræt af et Afghanistan, der tilsyneladende er i endeløs krig, primært gennem portrætter af stærke kvinder. Khokhar valgte i 2013, da de fleste udenland...