Bøger / faglitteratur / bibliografier

Tilbage til krigen : Danmark i den nye verdensorden


Beskrivelse


En bog om de mange spørgsmål som Ukrainekrigen rejser for Danmark. Bogen henvender sig til udenrigspolitisk interesserede, herunder især krigen imellem Rusland og Ukraine.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2023

af

af

Hamide Kara

d. 15. dec. 2023

En bog om de mange spørgsmål som Ukrainekrigen rejser for Danmark. Bogen henvender sig til udenrigspolitisk interesserede, herunder især krigen imellem Rusland og Ukraine.

Professor i statskundskab på Københavns Universitet Mikkel Vedby Rasmussen skriver at Rusland længe, uden at det blev oplevet sådan i Vesten, har været i krig med Vesten. Med hovedoverskrifter som "Skyggekrigen", "Krigen", "Krigens skygge" og "Danmark i den nye verdensorden" skriver Rasmussen, at hans ærinde med bogen er, at analysere krigens optakt, krigens gang og give svar på hvordan krigen, siden sin begyndelse med Ruslands invasion i 2022, påvirker dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik. I bogen besvarer forfatteren følgende spørgsmål: "Skal Ukraine være medlem af EU og NATO?", "Vil Kina og USA ende i krig med hinanden?", "Vil Tyskland dominere EU og Europa efter Ukrainekrigen?" og "Vil konflikten i Mellemøsten før til et brud mellem EU og USA?".

En lille bog som udgives af Ræson, som er et uafhængigt nyhedsmagasin om aktuel dansk og international politik. På samme måde som med Ræsons øvrige udgivelser byder den politiske bog på omfattende og højaktuel viden om Ruslands invasion af Ukraine og hvad det betyder for Danmarks rolle i den internationale arena.

Af andre bøger om stormagtspolitik og internationale konflikter findes følgende udgivelser også fra Ræson: Velkommen til opbruddetI krig og tvivl og I krig og tvivlAf andre bøger om stormagtspolitik og internationale konflikter findes følgende udgivelser også fra Ræson: Velkommen til opbruddet og .