Bøger / faglitteratur

Tilbage til naturen : en bog om naturterapi


Beskrivelse


Forfatterne fremlægger teorien bag naturterapi, og de metoder og principper de anvender. De forklarer blandt andet den naturdynamiske procesmodel og systemisk naturterapi, der beskæftiger sig med grupper og familier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 12. juni 2019

Naturterapiens teori, metoder, principper og praksis med casehistorier. Til terapeuter, og til lægfolk, der vil inspireres til at "bade" sig i naturen på egen hånd.

Forfatterne fremlægger teorien bag naturterapi, og de metoder og principper de anvender i terapien. De forklarer blandt andet den naturdynamiske procesmodel og systemisk naturterapi, der beskæftiger sig med grupper og familier. I terapien tages den narrative og systemiske terapi ud i naturen, og man går i "familien" af træer, bygger fx en "bolig", sanker mad eller mediterer. I terapien anvendes også naturens symbolik, som er inspireret af Carl Gustav Jung, og de arketypiske eventyr. Forfatterne, der er hhv. naturterapeuter og journalist, reflekterer også over vores forhold til naturen.

God allround-introduktion til naturterapi og naturassisteret terapi. Bogen er smukt illustreret med naturfotos.

I NaturterapiInd i skovenNaturen på recept gives indblik i 35 menneskers terapeutiske forløb. Ind i skoven handler om den japanske metode til at optimere sit fysiske og mentale helbred ved hjælp af skovbade. I Naturen på recept prøver lægen Peter Qvortrup Geisling at vække vores lyst til naturenI Naturterapi gives indblik i 35 menneskers terapeutiske forløb. handler om den japanske metode til at optimere sit fysiske og mentale helbred ved hjælp af skovbade. I Naturen på recept prøver lægen Peter Qvortrup Geisling at vække vores lyst til naturenI Naturterapi gives indblik i 35 menneskers terapeutiske forløb. Ind i skoven handler om den japanske metode til at optimere sit fysiske og mentale helbred ved hjælp af skovbade. I prøver lægen Peter Qvortrup Geisling at vække vores lyst til naturen.