Bøger / faglitteratur / bibliografier

Tilbage til virkeligheden


Beskrivelse


I første del analyseres falske nyheder historisk set, i den anden del rapporteres fra dagens informationskrig hvor det undersøges hvordan løgn m.m. påvirker demokratiske debatter, og i sidste del søger forfatteren at vise en vej ud af den postfaktuelle forvirring.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 4. maj 2018

Den danske journalist Pierre Collignon sætter skarpt spotlight på fænomenet "fake news" med eksempler fra debatten fx det amerikanske præsidentvalg i 2016 og Storbritanniens udtræden af EU. (Brixit) For dig som følger debatten om fake news. Supplerende materiale til opgaver fra og med gymnasieniveau.

Bogen er i tre dele. I første del analyserer Collignon falske nyheder historisk set fra en sag om ulovlig deling af digte i 1700-tallets Frankrig frem til nutidens problemer med fake news. Overskrifter er "En gammel sandhed om løgn", "Vejviser i den postfaktuelle tåge" og "Objektivitetens storhed og fald". Andel del har overskrifterne: "Da USA valgte en provoløgner som præsident", "Strategisk bedrag", "350 millioner pund om ugen", "Falske nyheder fra vestfronten" og "Det danske perspektiv". Under sidstnævnte eksempler fra debatten om indvandring. I tredje del giver Collignon sine bud på fremtiden og for det han kalder "journalistisk objektivitet". Herunder også bud på, hvad stater, borgere, sociale platforme og medier kan gøre for at modarbejde fake news. Pierre Collignon er journalist og tidligere chefredaktør på Jyllands-Posten.

Fremragende og savnet bog om fake news, som overbevisende viser måder at modarbejde og håndtere fake news på.

Om fake news fx også Fake news.


Jyllands-posten

d. 23. maj 2018

af

af

Lasse Jensen (f. 1946-12-23)

d. 23. maj 2018


Berlingske tidende

d. 16. maj 2018

af

af

Lea Korsgaard

d. 16. maj 2018