Bøger / skønlitteratur / roman

Tildas hemmelige bog


Beskrivelse


Masha vokser op i Jugoslavien, men flytter til Chile med sin mand Pablo. Pablo arbejder meget og Masha savner sit hjemland, men hverdagsproblemer og hjemve erstattes af gru, da militær-juntaen fængsler og torturerer dem begge.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2018

af

af

Christine Christensen

d. 16. mar. 2018

Er det skæbnen, der bestemmer over vores liv? Kan vi ændre den eller er alle vores drømme og håb i virkeligheden spild af tid? Socialrealistisk roman for de historisk interesserede og for læsere af kvindeskildringer.

Masha vokser op i Jugoslavien i 1950'erne og 1960'erne indtil hun møder Pablo og rejser med ham til Chile. Parret får hurtigt 3 børn, men Masha er ikke helt tilfreds, Pablo arbejder meget og hun savner familien og sit hjemland. Hverdagsproblemerne og hjemveen ændres dog med et slag til regulær menneskelig katastrofe, da militær-juntaen vælter præsidenten og både hun og Pablo fængsles og tortureres. Pablo dør under de umenneskelige forhold og Masha rejser tilbage til Sarajevo, til en ny mand, et nyt arbejde ... og en ny krig.

En velskrevet fortælling om et hårdt kvindeliv og 2 landes historie. Bogen er en række nedslag i Mashas liv, og handlingen kan derfor virke lidt fragmenteret, men forfatterens fortælleglæde og sympati med sin hovedperson bærer bogen godt på vej.

Minder om Kvinder i hvidtHjemkomsten og Hislops bøger bl.a. Hjemkomsten, der også handler om kvindeskæbner og krig. "Tildas hemmelige bog" er dog ikke fuldt på højde med disseMinder om Kvinder i hvidt og Hislops bøger bl.a. , der også handler om kvindeskæbner og krig. "Tildas hemmelige bog" er dog ikke fuldt på højde med disse.


Kristeligt dagblad

d. 21. juli 2018

af

af

Maria Sjøqvist

d. 21. juli 2018


Weekendavisen

d. 22. juni 2018

af

af

Birte Weiss

d. 22. juni 2018