Bøger / skønlitteratur / digte

Tilfældighedernes sammenhæng : en digtsamling


Beskrivelse


Digte som skildrer og forsøger at løsne forfatterens lammende sorg over tabet af sin søn.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2020

af

af

Henrik H Pedersen

d. 3. mar. 2020

Digte som skildrer og forsøger at løsne forfatterens lammende sorg over tabet af sin søn. Digtene er både enkle, originale og direkte at gå til. For kendere af Torben Juul Hansen, som har flere bøger bag sig, og til læsere som holder af moderne dansk lyrik.

Digtsamling i seks afsnit, hvor teksterne forsøger at løsne en personlig sorg bl.a. ved nedslag i livets forskellige faser og iagttagelser. Herigennem møder læseren det levede liv og erindrede stof, familien og sønnen. Læseren henvises også til små sidespring fra mytologien, naturens samt geologiens og kunstens verden. Det digteriske sprog er både enkelt og fabulerende eller modsætningsfuldt som fx i "jeg må ud/jeg må stå alene på hospitalsgangen mellem/brugt sengetøj i/mobile stålstativer/og lydene fra en gurglende kaffeautomat/under venteværelsets defekte lysstofrør/konfronteres jeg med/glittede royale billedblade". Forfatter Torben Juul Hansen (f. 1940), uddannet geolog, er forfatter til en del digtsamlinger, hvoraf den første udkom i 1969.

Meget fin original digtsamling, med mange små genialiteter, som balancerer fint mellem en privat sorg og det almene digteriske udtryk.

Kan anbefales til læsere af digtere som fx Peter Poulsen og Viggo Madsen. Vedrørende emnet sorg og digte kan også anbefales Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage.