Bøger / faglitteratur

Tilgivelse er ikke for tøsedrenge : en dialog mellem psykologi og teologi


Beskrivelse


Om tilgivelse og skyld samt om tilgivelse og forsoning. Belyser vigtigheden af en dialog mellem psykologien og teologien, især i forholdet til begrebet tilgivelse og soning. Ifølge forfatteren er teologien med til at fastholde tilgivelsens håb og psykologien kan hjælpe med at bevare benene på jorden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2014

af

af

Henrik H Pedersen

d. 2. juni 2014

For læsere af fagbøger fra bl.a. Forlaget Lohse og læsere af Kristeligt Dagblad. Desuden til læsere af moderne teologisk tænkning. Kan endvidere formidles til læsere som er interesserede i emner hvor grænserne mellem tro, livsanskuelse og etik krydses.

Forfatter er Flemming Bak Poulsen (f.1974), cand.theol., redaktør og ungdomspræst ved Skelgårdskirken på Amager. Han forsøger i bogen at vise vigtigheden af en dialog mellem psykologien og teologien, især i forholdet til begrebet tilgivelse og soning. Han mener endvidere at teologien er med til at fastholde tilgivelsens håb og psykologien kan hjælpe os til at bevare benene på jorden. Bogen er inddelt i en første halvdel om tilgivelse og skyld og en resterende del om tilgivelse og forsoning. Sproglig set skitserer Flemming Bak Poulsen problemstillinger på lavpraktisk vis og med eksempler på mellemmenneskelig tilgivelse uden for meget fagterminologi, dog er det en fordel at kende til teologisk tankegang.

Bogen er, set med danske briller, ganske usædvanlig emnemæssigt og der findes især litteratur om emnet på amerikansk. For samme målgruppe findes bøger som Hvad er ego, af Bo Heimann, 2013, og Kan tro flytte bjerge, 2004, som overlapper emnemæssigt.

Spændende tværfaglig vinkel mellem psykologi og teologi, herunder begrebet tilgivelse. Kan formidles lidt bredere end kun faggruppen teologi.