Bøger / faglitteratur / bibliografier

Tilintetgørelseskrig : krigen på Østfronten 1941-1945


Beskrivelse


Fortæller om optakten til krigen på Østfronten og redegør for krigens forløb med en militærhistorisk vinkel.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2014

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 7. feb. 2014

Især for interesserede i Nazitysklands angreb på Sovjetunionen og tilbagetoget herfra set med militærhistoriske briller. Krigshandlingerne og de mange slag er ganske detaljeret beskrevet, og derfor vil en læser, der i forvejen er kendt med hovedtrækkene i denne del af krigshistorien fra fx Antony Beevors Anden Verdenskrig, lettere kunne bevare overblikket.

Mogens Lund er bibliotekar og har tidligere arbejdet på Kolding Bibliotek. Han er også cand.phil. i historie, og med den baggrund har han udarbejdet denne omfattende og grundige bog om krigen på Østfronten, som vi ofte kalder Nazitysklands angrebskrig på Sovjet. Lunds bog skal især fremhæves ved at skildre den sovjetiske krigsindsats, hvis strategi og manøvremuligheder her beskrives med mange spændende detaljer. Det er alt sammen fortalt i et godt og letlæseligt sprog samtidig med, at Lund inddrager andre historikeres synspunkter og vurderinger tillige med mange nyttige kort over krigshandlingerne.

I sin bog beskriver Mogens Lund også Hitlers baggrund for krigen i Øst, nemlig ønsket om kolonisering og erhvervelse af "Lebensraum". De grusomheder, der blev begået for at opnå det mål, uddybes også i Timothy Snyders Bloodlands. De tyske soldaters vilkår under Østfelttoget beskrives i Michael Jones: Tilbagetoget - Hitlers første nederlag.

Den voldsomme krig på Østfronten beskriver Mogens Lund med en militærhistorisk vinkel, som understøttes af en række kort, der viser bevægelserne på kamppladserne.


Weekendavisen

d. 21. feb. 2014

af

af

Claus Bundgård Christensen

d. 21. feb. 2014Informationer og udgaver