Bøger / skønlitteratur / roman

Tilståelsen


Beskrivelse


Den tidligere svindler og nuværende advokat, Eddie Flynn, bliver endnu en gang tvunget til at tage en sag. Denne gang er det FBI, der har brug for en der kan sikre en hurtig "handel".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2018

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 19. feb. 2018

Den tidligere svindler og nuværende advokat, Eddie Flynn, bliver endnu en gang tvunget til at tage en sag. Denne gang er det FBI, der har brug for en der kan sikre en hurtig "plea bargin". For læsere af retsalskrimier.

Eddie Flynn oplever et indbrud på sit kontor, men det er ikke værdier, der er på spil. FBI har brug for en hurtig og diskret afgørelse på en sag, hvor den hovedrige David Child er sigtet for at have skudt sin kæreste, Clara. Selvom beviserne er overvældende, får Flynn snart mistanke om, at stærke kræfter er interesserede i at få Child til at indgå en aftale på trods af, at han er uskyldig. Som i den første bog i denne serie Advokaten er det med trusler om at skade en af Flynns nærmeste, denne gang hans kone, at han modvilligt tager sagen. Selvom der tale om en traditionel retsalskrimi, sker der voldsomme ting udenfor retssalen undervejs. 3. del af serien er allerede klar på engelsk.

Steve Canavagh skriver godt, og hans hårdkogte hovedperson er en borgerlig udgave af Philip Marlowe. På trods af, at Cavanagh er fra Nordirland, er scenen New York, og hans forfatterskab lægger sig fint ind i den underholdende tradition, der er for retsalskrimier fra USA.

Scott Turow er den lysende stjerne i genren, men Canavagh lægger sig tættere på John Grisham. De fortabtes advokat har også "umulige sager" på programmet.