Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Timer i litteratur : Ivan Turgenjev, Anton Tjekhov, Gustave Flaubert, Franz Kafka og Robert Louis Stevenson


Beskrivelse


En detaljeret gennemgang af nogle af verdenslitteraturens største værker og deres forfattere.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2011

af

af

Torben Wendelboe

d. 22. juli 2011

Værket henvender sig til såvel et publikum med interesse for Nabokovs forfatterskab som generelt til et publikum med interesse for verdenslitteraturens hovedværker og fortolkningen af dem.

Nabokov underviste i årene 1940-1959 i litteratur ved amerikanske universiteter. Han evnede som underviser ikke den frie tale, så han nedskrev omhyggeligt sine forelæsninger, som han så oplæste for sine studerende. Derfor har det lykkeligvis været muligt efter Nabokovs død 1977 at udgive disse litterære perler. Han er en præcis læser og fortolker, en personlig og en blændende formidler, der på sin helt egen måde vinkler og anskuer sine udvalgte hovedværker. I dette udvalg er det Stevenson Den ejendommelige sag om Dr. Jekyll og Mr. Hyde, Turgenjev Fædre og sønner, Tjekov, bl.a. Damen med hunden, Flaubert Madame Bovary og Kafka Forvandlingen, som der tilbydes fremragende, inspirerende og dybt indsigtsfulde tilgange til, ikke som litteraturhistorisk stof men netop som mesterværker, velskrevet, levende, med såvel patos som humor. Udvalget er omgivet af Nabokovs indledning om gode læsere og gode forfattere og hans epilog fra forelæsningsrækken, en prøve på stilen, en godbid fra forordet: "Alle store kunstnere er store bedragere, men det er naturen, den ærkesvindler, også".

Forlaget har tidligere udgivet Nabokovs tilsvarende Nikolaj Gogol, 2007, og den nye er anvendelig som denne, og som supplement til litteraturhistoriske standardværker.

Fremragende, medrivende litteraturformidling.


Berlingske tidende

d. 12. aug. 2011

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 12. aug. 2011


Politiken

d. 4. feb. 2012

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 4. feb. 2012


Kristeligt dagblad

d. 13. aug. 2011

af

af

Bo Hakon Jørgensen

d. 13. aug. 2011


Information

d. 2. sep. 2011

af

af

Nikolai Thyssen

d. 2. sep. 2011


Standart

Årg. 25, nr. 4 (2011)

af

af

Ole Nyegaard

Årg. 25, nr. 4 (2011)