Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Timmy Taber - ingen er fejlfri


Beskrivelse


Timmy har et detektivbureau sammen med sin isbjørn, men det kan være svært at få opklaret nogle sager, når ens omverden ikke forstår hvor genial man er.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2013

af

af

Martin W Hansen

d. 22. aug. 2013

Egner sig til selvlæsning fra ca. 8-12 år og højtlæsning fra ca. 5-6 år. Bør formidles som en fantastisk sjov titel til dem, der har nydt Aakesons fortællinger om Vitello, men nu skal have en "rigtig" bog.

Forfatteren er normalt avisstribe-tegner, men har her skrevet en fantastisk morsom børnebog, krydret med egne illustrationer. Historien om drengen Timmy, der lider under en svær grad af storhedsvanvid, og mangel på sans for omverdenen. På mange måder minder han om Vitello, og kan også let anbefales til samme målgruppe. Men hvor Vitello nogle gange lærer noget af sine eventyr, bliver Timmy nok aldrig klogere. Han har oprettet et detektivbureau, som forsøger at opklare forskellige sager i nærområdet. Det går altid galt, men Timmy har heldigvis altid en forklaring på, hvem der var skyld i hans manglende succes. Der er nok at tage af, for de færreste andre personer i historien kan se det geni, som Timmy mener han er. Forfatteren har en fantastisk sans for sjove situationer, og illustrationerne passer fabelagtigt til teksten. Forlaget har valgt at satse på denne titel, og indbindingen er lækker, med stift bind og en god ryg, der kan tåle mange gennemlæsninger.

Det er den bog jeg vil give den bruger, der har læst Dav Pilkeys Kaptajn Underhyler færdig og måske er ved at skulle starte på Wimpy Kid af Jeff Kinney. Bogen minder meget om begge, men læseteknisk lægger den sig imellem dem.

Meget sjov og umådeligt underholdende titel.