Bøger / faglitteratur

Tina og Basse : to spædbørn forsvinder, det ene for altid


Beskrivelse


I februar 1966 forsvandt den tre måneder gamle Basse og er aldrig blev fundet. Få uger forinden var babyen Tina blevet genforenet med sine forældre efter 27 døgns forsvinden. Dette er genfortællingen af de to dramatiske historier, og forfatteren håber samtidig på oplysninger, der kan opklare mysteriet om Basse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2018

af

af

Lars Ovesen

d. 6. mar. 2018

På under to måneder i 1965/66 blev to spædbørn kidnappet her i Danmark. Nogle meget usædvanlige sager der fik enorm mediebevågenhed. Læs her om disse to spektakulære sager, der ikke siden er set i dansk kriminalhistorie. For læsere der ønsker danske kriminalsager.

Bogens indhold er opdelt i tre hovedafsnit, hvoraf det første fortæller om Tina-sagen der fra start til slut strækker sig over 27 døgn. Del nummer to tager fat på sagen om Basse, der indtræf kun 57 døgn efter Tina-sagen. Tredje, og sidste del, genåbner Basse-sagen og belyser hvad der er sket sidenhen. Afslutningsvis er der op imod 100 billeder der knytter sig til de to sager.

Forestil dig at det er DIT barn der er blevet kidnappet!! Bare tanken giver mig en knude i maven. Peer Kaae der er forfatteren bag bogen er sluppet rigtig godt af sted med beskrivelsen af de to sager. Teksten er spændende og beskrivelserne af politiets arbejde og metoder er både medrivende og fascinerende. Bogen bygger på mange timers research og det fornemmes under læsningen, hvor tiden nærmest flyver af sted. Billedmaterialet sidst i bogen, der belyser sagerne rent visuelt, fungere også glimrende.

For yderligere danske historiske kriminalsager se evt. forfatterens tidligere: Dobbeltmordet på Peter Bangs VejJagten på morderne stopper aldrig eller fx Jagten på morderne stopper aldrig der også beskriver danske kriminalsagerFor yderligere danske historiske kriminalsager se evt. forfatterens tidligere: Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej eller fx der også beskriver danske kriminalsager.