Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tina og Handsome Joy


Beskrivelse


Tina må træne grundigt og kærligt med Handsome Joy for at få ham til at springe igen efter uheldet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juli 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 6. juli 2015

Ny udgave af de 2 første bind i den populære serie om "Tina og hestene" for alle hesteglade piger mellem 11 og 13 år.

I "Tina og Sunny" møder vi den friske 14-årige pige Tina, som elsker at springe på sin hest Cherry. Tina tager på lejr på nabo-rideskolen, men noget går galt, da Cherry skal fole og Tina kastes ud i en stor sorg. 2. del af serien, "Tina og Handsome Joy", handler om en frygtelig ulykke, som det kræver al Tinas mod at hjælpe hesten igennem.

Bøgerne udkom for første gang for 40 år siden og er skrevet af den dengang kun 15-årige danske debutforfatter, som i dag er kendt for rigtigt mange bestsellers. Forsiderne er nye og viser Tina med hestene malet i blød akvarel, som vil tiltale hestebogs-læserne. Indholdsmæssigt svarer bøgerne til tidligere udgaver og en genskrivning har ikke været nødvendig, da de sprogligt stadig holder 100%. Forfatteren skriver let og flydende ligesom det mærkes, at hun selv elsker heste. Bagerst i bøgerne findes ordforklaringer. Der er oprindeligt 4 bøger i serien.

Serien ligger stadig i toppen inden for sin genre. Her er ikke, som i mange nyere hestebøger fx Ina Bruhns "Hestene på Ponygården", tilsat tungere emner.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bente Nielsen

d. 18. dec. 2018

De meget populære hestebøger om Tina har 15 år på bagen og må være godt lasede rundt omkring. De to første genudgives nu i et moderniseret og tidssvarende udstyr. Forfatteren har endvidereselv revideret teksten, og det spændende er så, om de kan bestå prøven. Efter min mening gør de det, og de virker ikke forældede. Handlingen er den samme som i de første udgaver, blot er denstrammet op, hvilket ikke forringer resultatet. Fysisk fremtræder bøgerne meget tiltalende med let åben sats og romantiske forsider, der afgjort vil tiltrække målgruppen. Vores hesteglade piger fårmed disse bøger stadigvæk nogle gode og spændende fortællinger om Tina og hendes heste med alt, hvad dette indebærer af glæder, bekymringer og problemer. Fortællingerne rummer både dramatik ogstilfærdighed i sine beretninger om heste, staldarbejde, venskab og naturoplevelser. Bøgerne vil blive slugt og elsket af hesteglade piger i 10-13-års alderen.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Erik Godske (skole)

d. 18. dec. 2018

Lene Kaaberbøl har skrevet sine to første bøger om Tina og hestene om og har givet dem nye titler. 1. udgave af dem begge kom i 1975. Uden at ændre i selve historien har hun strammet den opsprogligt og kvantitativt; det vil sige, at mange af de lange, snakkende afsnit er forsvundet, sætninger er skrevet om og ord skiftet ud, og da typografi og papirtype samtidig er ændret, fremstårbøgerne i en langt mere læsevenlig skikkelse end , tidligere. Det er de sekundære begivenheder, der er blevet 'ofret' ved omskrivningen, og vægten er i højere grad blevet lagt på Tinas oplevelsermed hestene. Men det er også det, de 12-14-årige piger, der er bogens målgruppe, helst vil læse om. Takket være en nytegnet forside skal de også nok få øje på bøgerne.