Bøger / skønlitteratur / noveller

Ting vi mistede i ilden : noveller


Beskrivelse


Stærke og barske fortællinger fra nutidens Argentina om fattigdom, kriminalitet og vold tilsat en smule overnaturligt.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2017

af

af

Tina Schmidt

d. 25. aug. 2017

Stærke noveller om nutidens Argentina. Bred appel.

Samtlige noveller foregår i nutidens Argentina. Mange af historierne er tilsat et drys magisk realisme og uvirkelighed, fx om spøgelser og ånder. De mere realistiske noveller handler om ekstrem fattigdom, vold, stofmisbrug og kriminalitet. Hovedpersonen er ofte en middelklassekvinde, der møder Argentinas mørke sider.

Novellerne er uhyggelige og/eller barske. Anbefalelsesværdig og kraftfuld læsning, der balancerer fint mellem hardcore realisme, vold og feminisme på den ene side, og magisk realisme og uhygge på den anden side.

Novellesamlingen er ret svær at kategorisere, fordi den både har horror, realisme og magisk realisme ind over. Hvis man er interesseret i sydamerikansk litteratur, kunne man kaste sig over Åndernes husFamiliebånd eller værker af Clarice Lispector, fx FamiliebåndNovellesamlingen er ret svær at kategorisere, fordi den både har horror, realisme og magisk realisme ind over. Hvis man er interesseret i sydamerikansk litteratur, kunne man kaste sig over Åndernes hus eller værker af Clarice Lispector, fx .


litteratursiden.dk

d. 22. sep. 2017

af

af

Anny Skov Madsen

d. 22. sep. 2017

I et vellykket mix af gys og socialrealisme fortæller de stærke noveller fra Argentina om en barsk virkelighed set med børns og kvinders øjne. Fortidens ondskab kiler sig ind på alle måder. Med en he...


Jyllands-posten

d. 22. okt. 2017

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 22. okt. 2017


Information

d. 23. sep. 2017

af

af

Mathilde Moestrup

d. 23. sep. 2017


Standart

Årg. 32 nr. 1 (2018

af

af

Karen-Margrethe Simonsen (f. 1962)

Årg. 32 nr. 1 (2018