Bøger / faglitteratur

Ting : i nære og fjerne verdener


Beskrivelse


Antropologisk fremstilling om tingenes betydning og rolle i vores liv og kultur.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2013

af

af

Lars Ovesen

d. 15. nov. 2013

Velegnet for låneren der filosoferer over tingenes plads i vort moderne samfund. Låneren der ønsker litteratur med et antropologisk islæt er ligeledes tilgodeset.

Bogen Ting - i nære og fjerne verdener beskæftiger sig med tingenes og vores fælles kultur. Som forfatteren, Inger Sjørslev, selv skriver i sin tekst: "Klæder skaber folk, siger man, og spørgsmålet er, om der overhovedet er en klar grænse mellem menneske og ting". Dette citat kan betragtes som et bærende element for bogen. Derudover søger forfatteren at beskrive en afgrænsning for ting, der må beskrives som en statisk størrelse. De 8 kapitler i bogen kategoriserer ting under nogle hovedemner som: "Nære ting. Kroppen i rummet", "Monumentale ting" eller min personlige favorit: "Boligens ting. Hjemmets byggesten". Selve bogen er udgivet i softback kvalitet med enkelte fotos, derudover er der en glimrende liste med forslag til videre læsning.

For yderligere inspiration, se andre titler i denne serie, for eksempel Kultur : det fleksible fællesskab, 2004 skrevet af Kirsten Hastrup.

En meget spændende bog, der søger at belyse nogle nøglebegreber i vort moderne samfund. Bør dog købes med mådehold af de mindste biblioteker.


Weekendavisen

d. 13. dec. 2013

af

af

Henrik Dahl

d. 13. dec. 2013